Petar Stojanović Maribor zamenjal za Dinamo

Komaj 20-letni slovenski nogometni reprezentant je zagrebškemu velikanu obljubil petletno zvestobo.

Objavljeno
05. januar 2016 22.58
J. P.
J. P.

Zagreb - Slovenski nogometni reprezentant, 20-letni Petar Stojanović, je našel novega delodajalca. Iz Maribora, h kateremu je že leta 2011 prestopil iz ljubljanskega Interblocka, se je mladi branilec za pet sezon preselil k večkratnemu hrvaškemu prvaku, zagrebškemu Dinamu, ki naj bi - po poročanju spletne Nogomanie - vijoličastim zanj odštel okrog dva milijona evrov odškodnine.

»Ponosen sem, da sem novi član Dinama, ki zadnje desetletje dominira in niza odlične rezultate. Vem, kaj se tu od mene pričakuje, ekipa je odlična, a zaupam vase in sem prepričan, da bom z Dinamom nadaljeval osvajanje lovorik,« je ob prestopu za spletno stran novega delodajalca dejal Stojanović, ki mu je pred letom dni spodletela selitev v Hannover.

Polaskal mu je tudi Dinamov trener Zoran Mamić: »Petra smo dolgo spremljali, zato poznamo njegove odlike. Mlad je, a ima za svoja leta precej izkušenj z igranjem na visoki ravni v Mariboru, ligi prvakov, reprezentanci. Prepričani smo, da je prava rešitev za desno stran naše obrambe. Seveda ima še precej manevrskega prostora, a bo še boljši, ko se bo privadil na novo okolje.« Zagrebški velikan, ki se mu bo Petar ob začetku priprav pridružil v ponedeljek, sicer ob zimskem premoru vodi na prvoligaški razpredelnici z dvema točkama pred Rijeko Matjaža Keka, ki pa je edina še neporažena.