Petev selektorski stolček zamenjal za trenerskega pri Dinamu

Zagrebški nogometni velikan naj bi novega (bolgarskega) trenerja, zamenjavo za Zlatka Kranjčarja, predstavil danes.

Objavljeno
28. september 2016 08.54
SOCCER-CHAMPIONS-GDZ-JUV/
J. P.
J. P.

Zagreb - Sinoči je zagrebški Dinamo doživel še enega v vrsti bolečih udarcev v zadnjem obdobju. Po porazu v uvodnem kolu lige prvakov na gostovanju v Lyonu (0:3) in v derbiju domačega prvoligaškega tekmovanja s Kekovo Rijeko (2:5) je na Maksimirju v drugem kolu druženja z evropsko klubsko elito grdo pokleknil še pred Juventusom, ki je bil boljši s kar 4:0.

S klopi je zagrebško moštvo (začasno) vodil Željko Sopić, s tribun pa si je obračun ogledal dosedanji bolgarski selektor Ivajlo Petev, ki bo torej sédel na vroči stolček kot zamenjava za nedavno odstreljenega Zlatka Kranjčarja. Da je zadostil vsem formalnostim, je prekinil pogodbo z Bolgarsko nogometno zvezo (BFU) in izpregel s selektorskega mesta, novo funkcijo pa naj bi začel uradno opravljati 15. oktobra v dvoboju s Slavenom Belupom. Med možnimi kandidati za Kranjčarjevega naslednika se je v hrvaških medijih omenjal tudi slovenski selektor Srečko Katanec.

Novi delodajalec, pri katerem si kruh služi tudi trenutno poškodovani Petar Stojanović, bo Peteva kot novega glavnega trenerja predvidoma uradno predstavil danes. Enainštiridesetletni strokovnjak je z Ludogorcem dvakrat postal bolgarski šampion (2012 in 2013) in na poti v ligo prvakov v kvalifikacijah odpravil ravno Dinamo, na selektorski položaj pa so ga imenovali predlani. Zadnjo zmago so njegovi izbranci zabeležili ob začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji, a so dolgo trli čvrst luksemburški oreh (4:3).