Nogometna tržnica: Pirlo se seli v New York, Arda Turan v Barcelono

Legendarni italijanski nogometaš po dolgih letih zapušča »staro damo«, pridružil se bo Lampardu in Villi v ligi MLS.

Objavljeno
06. julij 2015 18.53
Italy Soccer Champions League
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Italijanski nogometni zvezdnik Andrea Pirlo se po 20 letih poslavlja od italijanskih nogometnih zelenic. Kariero bo 36-letni nogometni mojster nadaljeval v ameriški ligi MLS, v moštvu New York City se bo pridružil Angležu Franku Lampardu in Špancu Davidu Villi.

Iz New Yorka, ki je sicer podružnica kluba Manchester City, so sporočili, da se jim bo Pirlo pridružil že konec tega meseca. »Dolgo sem čakal na to priložnost in zdaj ko se je ponudila, sem jo z veseljem sprejel,« je povedal za spletno stran novega delodajalca.

To bo za zdaj že nekdanjega člana Juventusa prva izkušnja izven italijanskih meja. V karieri je Pirlo igral še za Brescio, Inter in Milan, v serie A osvojil šest naslovov državnega prvaka (dva z Milanom in štiri z Juventusom), dvakrat je z Milanom zmagal v ligi prvakov, z Italijo pa je leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka.

Allegri ostaja

Bo pa za razliko od Pirla pri finalistih letošnjega finala lige prvakov ostal trener Massimiliano Allegri. Z Juventusom je podaljšal pogodbo za dve leti, kar pomeni, da bo Italijan staro damo vodil do leta 2017. Allegri je na trenerski stolček sedel julija 2014. Juventus je ob tem podaljšal še sodelovanje z vezistom Claudiem Marchisiem do leta 2020.

Arda Turan novi član Barcelone

Španski nogometni velikan Barcelona je razkril novo okrepitev, turškega reprezentanta Ardo Turana, zdaj že nekdanjega soigralca slovenskega vratarja Jana Oblaka pri Atletico Madridu.

Turan je podpisal petletno pogodbo, ki lahko Atleticu prinese do 41 milijonov evrov. Katalonci bodo za Turana sicer odšteli 34 milijonov evrov, še dodatnih sedem jih lahko Atletico dobi ob dobrih in uspešnih igrah 28-letnega Turka.

A Turan za nove delodajalce ne bo smel nastopiti v letu 2015, saj je Barcelona še pod kaznijo Evropske nogometne zveze. Podobno kot druga okrepitev Barcelone Aleix Vidal bo Turan lahko s soigralci treniral, na prvo uradno tekmo pa bo moral počakati do leta 2016. Do izteka kazni bo lahko vezist igral za turško reprezentanco.