Platini: Če bi si imel kaj očitati, bi šel v Sibirijo in se skril pred svetom

»Ne borim se za lastno prihodnost, temveč proti nepravičnosti. Dobro mi gre, v življenju se ti lahko zgodijo še hujše stvari.«

Objavljeno
16. februar 2016 10.58
J. P.
J. P.

Lozana - Prvi mož Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini, ki so mu pristojne oblasti za osem let prepovedale športno udejstvovanje in ga tako vrgle iz igre za predsedniški stolček pri mednarodni krovni organizaciji, je včeraj v zagovoru pred prizivno komisijo FIFA spregovoril o, po njegovem mnenju, »nepravični kazni«.

»Ne borim se za lastno prihodnost, temveč proti nepravičnosti. Če bi si imel kaj očitati, bi šel v Sibirijo in se zaradi sramu skril pred svetom. Dobro mi gre, v življenju se ti lahko zgodi še precej hujših stvari. Videli bomo, kako se bo vse skupaj razpletlo, morda pa vsega skupaj vendarle še ni konec,« je poudaril 60-letni Francoz.

Platiniju očitajo prejemanje podkupnine, saj naj bi mu leta 2011 predsednik FIFA Sepp Blatter za svetovanje nakazal dva milijona švicarskih frankov. Francozu očitajo korupcijo, zato so ga doletele enake sankcije kot Švicarja, morebitna sprememba sodbe, ki je resda malo verjetna, pa bi utegnila biti objavljena še ta teden. Platini je sicer vsa pravna sredstva - s pritožbo na Mednarodno športno razsodišče (CAS) vred - že izčrpal.