Platini se je pritožil na CAS

»Platini želi razveljavitev sklepa etične komisije FIFA, saj meni, da ni sodeloval v nezakonitih poslih,« so pojasnili s CAS.

Objavljeno
02. marec 2016 13.57
J. P.
J. P.

Lozana − Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini je danes na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani tudi uradno podal pritožbo na šesteletno prepoved delovanja v nogometu, ki si jo je decembra lani - podobno kot zdaj že nekdanji prvi mož svetovne nogometne družine Sepp Blatter - s strani etične komisije FIFA prislužil zavoljo spornega nakazila dveh milijonov švicarskih frankov pred petimi leti. »Platini želi razveljavitev sklepa etične komisije FIFA, saj meni, da ni sodeloval v nezakonitih posli,« so pojasnili s CAS.

Francosko nogometno legendo je etična komisija FIFA konec lanskega leta v Zürichu kaznovala z osemletno prepovedjo udejstvovanja v nogometu, obenem jo je še dodatno sankcionirala s plačilom 80.000 frankov kazni, Blatterja pa s 50.000. Oba sta se na ukrep pritožila, a jima je odbor za pritožbe pri mednarodni zvezi le delno ugodil, saj je njuno kazen z osmih znižal na šest let. Oba sta že tedaj napovedala pritožbo na CAS, v primeru ugodnega razpleta pa se Platini nadeja, da bi lahko zadržal zdajšnji položaj predsednika UEFA.