Ples kroglic slovenskim dvoranskim nogometašem ni bil naklonjen

V dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Kolumbiji se bodo pomerili z jutrišnjimi finalisti EP Španci.

Objavljeno
12. februar 2016 14.30
J. P.
J. P.

Beograd - Ob robu sklepnih bojev na letošnjem evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu v Beogradu so danes opravili tudi žreb parov v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo septembra in oktobra gostila Kolumbija. Ples kroglic slovenski izbrani vrsti ni bil naklonjen, saj ji je naklonil najzahtevnejšega možnega tekmeca - Španijo, ki se bo jutri zvečer (ob 21. uri) v finalnem dvoboju evropskega prvenstva pomerila z Rusijo. Prvi dvoboj bodo med 20. in 23. marcem gostili izbranci selektorja Andreja Dobovničnika, povratni bo v Španiji med 10. in 13. aprilom.

»Ni kaj dosti za dodati, praktično sem brez komentarja. Pri žrebu nismo imeli sreče, dobili smo najtežjega možnega nasprotnika,« je bil kratek reprezentančni kapetan Igor Osredkar. Naši fantje doslej v 14 poskusih Špancev še niso premagali, izvlekli pa so dva neodločena izida. Drugi pari dodatnih kvalifikacij so Slovaška - Ukrajina, Poljska - Kazahstan, Srbija - Portugalska, Belorusija - Rusija, Nizozemska - Azerbajdžan in Madžarska - Italija.