Po anketi Marce daleč najbolje kaže Messiju

V spletnem glasovanju je prejel kar 57 odstotkov glasov, Cristiano Ronaldo 26, Antoine Griezmann pa zgolj tri.

Objavljeno
25. oktober 2016 14.49
Spain Soccer La Liga
J. P.
J. P.

Madrid - Specializirana francoska revija France Football je doslej zlato žogo za najboljšega nogometaša leta na svetu podeljevala v začetku novega koledarskega leta, tokrat pa bo naredila izjemo in jo bo že konec decembra na gala prireditvi. Spremenjen je tudi način izbora: doslej so svoj glas oddali tudi selektorji in kapetani vseh izbranih vrst po svetu, odslej ne bo več tako, obenem ne bo več sodelovala niti Mednarodna nogometna zveza (FIFA).

Od včeraj je tudi že znanih vseh trideset kandidatov za zlato žogo, med katerimi pa ni nobenega Slovenca, niti Atleticovega čuvaja mreže Jana Oblaka, ki so ga včeraj razglasili za najboljšega vratarja španskega prvoligaškega tekmovanja v prejšnji sezoni. Priljubljena Marca je ob robu izbora kandidatov že odprla spletno anketo, kdo bi si laskavo priznanje najbolj zaslužil, in po približno 100.000 oddanih glasovih je bil v prepričljivem vodstvu Barcelonin Argentinec in zadnji prejemnik zlate žoge Lionel Messi.

Prepričal je več kot 57 odstotkov glasovalcev in z velikim naskokom za seboj pustil Realovega Portugalca Cristiana Ronalda, ki prav tako velja za favorita v letošnjem boju, a mu je anketni glas oddalo le 26 odstotkov sodelujočih, medtem ko se je že tretjeuvrščeni Atleticov Francoz Antoine Griezmann, ki se je včeraj okitil z naslovom najboljšega igralca »la lige« v minuli sezoni, prejel zgolj 3,2 odstotka glasov.