Po Di Matteu na klop Chelsea sedel Rafael Benitez

Po slovesu Roberta Di Mattea je vodenje aktualnih evropskih prvakov prevzel nekdanji trener Liverpoola Rafael Benitez.

Objavljeno
21. november 2012 09.10
Posodobljeno
21. november 2012 09.10
SOCCER-ENGLAND/CHELSEA
M. Ž., D. O., Delo.si
M. Ž., D. O., Delo.si

London - Iz angleškega prvoligaša in aktualnega evropskega prvaka Chelseaja so danes sporočili, da so odpustili glavnega trenerja Roberta Di Mattea, za katerega je bil usoden poraz v Torinu.

Italijan je Chelsea začasno prevzel letošnjega marca, ko je zaradi slabih rezultatov moral oditi Portugalec Andre Villas-Boas, svoje delo pa je opravil odlično, saj je Londončane popeljal do prvega naslova evropskih prvakov. Tako si je Di Matteo junija prislužil dvoletno pogodbo, vendar na svojem mestu ni zdržal dolgo. Natančneje, Chelsea je vodil 262 dni, kar je nekoliko dlje o Villasa-Boasa, ki je zdžal 256 dni.

Londonsko moštvo je v domačem prvenstvu po dvanajstih kolih na tretjem mestu, tri točke za vodilnim Manchester Cityjem, v ligi prvakov pa se je po zadnjem porazu proti Juventusu znašlo tik pred izpadom. Chelsea v zadnjem kolu namreč ne odloča več sam o svoji usodi, saj poleg zmage nad Nordsjaelland potrebuje tudi uspeh Šahtarja proti Juventusu.

Premožni lastnik moštva Roman Abramovič se je kljub zgodovinskemu dosežku Di Mattea odločil, da ga zaradi slabih rezultatov odpusti. »Pri Chelseaju smo se zaradi slabih rezultatov v zadnjem času odločili, da je nujna zamenjava trenerja. Klub je v ligi prvakov pred težko nalogo, prav tako pa si želimo čim bolje nastopiti v angleškem prvenstvu in ostalih treh pokalnih tekmovanjih. Roman Abramovič in odbor bi se Robertu Di Matteu, ki je klub prevzel marca, rada zahvalila za njegov doprinos, saj je poskrbel za zgodovinski prvi naslov evropskega prvaka in sedmi pokal FA, tako da bo vedno dobrodošel na Stamford Bridgeu. Kmalu bomo sporočili tudi informacijo o novem trenerju,« so zapisali na uradni strani kluba.

Londonski klub sicer slovi po tem, da redno menjava trenerje, saj jih je od leta 2003, ko ga je prevzel Roman Abramovič, vodilo kar osem trenerjev - Cladio Ranieri (2000-04), Jose Mourinho (04-07), Avram Grant (07-08), Luiz Felipe Scolari (08-09), Guus Hiddink (09), Carlo Ancelotti (09-11), Andre Villas-Boas (11-12) in Roberto Di Matteo (12).

Benitez izrazil zanimanje za trenerski stolček in ga tudi dobil

Med najresnejšimi kandidati za prevzem trenerskega mesta je bil Španec Rafael Benitez, ki je danes za Sport360° priznal, da se zanima za to funkcijo. »Iščem klub, ki se lahko poteguje za trofeje in Chelsea zagotovo spada mednje. Ko se vrnem v Veliko Britanijo, se bom najprej pogovoril s svojim agentom, vsekakor pa želim prevzeti moštvo, ki lahko zmaguje,« je še dejal Benitez, ki je nazadnje vodil milanski Inter, s katerim se je razšel leta decembra 2010, potem ko je z njim osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka.

V večernih urah pa se je Benitezu uresničila želja, saj je z vodstvom Chelsea sklenil dogovor, da bo temno modre vodil do konca sezone. 52-letni Španec bo vodenje moštva s Stamford Bridgea prevzel že v četrtek.