Po izboru L'Equipa je najboljši na svetu Neuer

Eden najbolj priznanih svetovnih športnih časnikov, francoski L'Equipe, je Manuela Neuerja uvrstil pred Ronalda in Messija.

Objavljeno
27. december 2014 19.18
FBL-GER-NEUER-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Pariz - Francoski časnik L'Equipe, sicer eden najbolj priznanih in prestižnih na svetu, je objavil lestvico stotih najboljših nogometašev na svetu v iztekajočem se letu. Na prvo mesto je postavil nemškega vratarja Manuela Neuerja, drugi je Portugalec Cristiano Ronaldo, tretji pa Argentinec Lionel Messi.

Na prvih treh mestih tako najdemo tri finaliste in obenem glavne favorite za Fifino zlato žogo, ki jo bodo podelili 12. januarja. Ob zmagi nemškega vratarja pa so se še bolj razvnele debate o tem, kateri nogometaš si prestižno priznanje letos zares zasluži. Ali naj to postane Cristiano Ronaldo, ki je v letu 2014 zabil cel kup golov in se ob tem veselil evropskega naslova prvaka z madridskim Realom, ali Neuer, ki je bil eden najzaslužnejših za nemško zmago na mundialu v Braziliji.

L'equipe je včeraj objavil tudi najboljšo enajsterico, ki je sestavljena iz naslednjih nogometašev: Neuer (Bayern), Lahm (Bayern), Sergio Ramos (Real Madrid), Hummels (Borussia Dortmund), Alaba (Bayern), Toni Kroos (Real Madrid), Angel di Maria (Manchester United), Xabi Alonso (Bayern), Messi (Barcelona) Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona).