Po kung fu vložku Evra v velikih težavah (VIDEO)

Francoski nogometaš Patrice Evra je s pravo kung fu brco napadel navijača Marseilla in se znašel v težavah.

Objavljeno
04. november 2017 08.34
FBL-EUR-C3-VITORIA-MARSEILLE
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Marseille - Patrice Evra je pred tekmo evropske lige proti portugalski Vitorii Guimaraes v četrtek brcnil navijača svoje ekipe, zato začasno ni več v ekipi Olympiquea iz Marseilla. Vodstvo kluba ga je v petek suspendiralo, preiskavo je napovedala tudi krovna evropska zveza Uefa.

Posnetek velike neumnosti Francoza je že postal spletna senzacija; nogometaš je po izmenjavi žaljivk z navijačem Marseilla razgretega privrženca svoje ekipe brcnil v glavo s pravim filmskim kung fu udarcem. Za to akcijo si je prislužil rdeči karton, še preden se je tekma sploh začela.

Šestintridesetletniku je navijač Marseilla med ogrevanjem namenil nekaj žaljivk, Evra mu ni ostal dolžan. Ko se je skupina navijačev približala igrišču, pa so se igralci francoskega kluba umaknili, le Evra je ostal, navijaču pa odmeril visoko brco v višino glave v slogu karateistov.

A težave so se zanj začele kopičiti v petek. Zvečer je klub prek predsednika Jacques-Henrija Eyrauda sporočil, da je 36-letnega igralca suspendiral, možno pa je, da bodo ukrepe še stopnjevali. »Marseille pa nasprotuje tudi obnašanju nekaterih navijačev, ki je pripeljalo do neljubega dogodka,« so še dodali v klubu. Vodstvo je sicer ostro obsodilo tudi ravnaje svojega igralca. »Ne glede nato, kaj se zgodi, se mora znati profesionalec zadržati in reagirati strpno kljub izzivanju, ne glede na to, kako težko je to doseči,« so sporočili iz Marseilla.

Krovna zveza Uefa je Evraju zaradi rdečega kartona namenila običajno eno tekmo prepovedi igranja, toda naslednji teden bodo njegov primer nasilnega vedenja obravnavali na zasedanju disciplinske komisije, ki lahko kazen poveča. Odločitev bo predvidoma padla 10. novembra.