Proti Škotom v novih dresih, a brez Ljubijankića in Matavža

Slovenski selektor Stojanović na prijateljski tekmi proti Škotski očitno ne bo mogel računati na Matavža in Ljubijankića.

Objavljeno
28. februar 2012 07.34
Posodobljeno
28. februar 2012 07.49
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Varovanci novega selektorja Slaviše Stojanovića so see v nedeljo zbrali v Portorožu, kjer bodo bivali do prijateljske tekme s Škotsko, ki bo v sredo ob 20.45 uri na koprskem štadionu Bonifika.

Slovenske nogometaše je ob prihodu v hotel Metropol pričakala tudi nova reprezentančna oprema, saj so že dobili hotelske trenerke v črno-modri barvi. Danes opoldan so predstavili novo reprezentančno opremo oziroma so najprej razkrili le drese za gostujoče tekme, ki jih še naprej dobavlja proizvajalec Nike. Slovenska izbrana vrsta na gostujočih tekmah ne bo več igrala v temno zelenih barvah, saj pri NZS sedaj prisegajo na modre drese z dvojno belo-zeleno črto, ki jih bodo izjemoma nosili že na tekmi s Škotsko.

»Na dresu je še vedno glavni simbol Triglav, ki je tokrat v zeleni in beli barvi. Zelena barva predstavlja slovenske gozdove, bela gore. Malce večja posebnost je barva dresa, modra, ki simbolizira morje, reke, jezera, skratka slovensko naravo. Modra je tudi v zastavi reprezentance in tudi v državnem grbu. Ena od značilnosti dresa je tudi ta, da je tokrat motivacijski slogan 'Srce bije za Slovenijo' v vratnem delu. To pa zaradi tega, ker igralec, ko dvigne dres, lahko takoj lahko prebere ta slogan in igra s še večjim ponosom v njem,« je pojasnil predstavnik podjetja Nike Slovenija Žiga Kmetič in dodal, da ima dres tudi ekološko noto, saj je tudi iz recikliranih materialov, piše STA.

Po Matavžu vprašljiv tudi Ljubijankić

Selektor Slaviša ima pred sredino tekmo kar nekaj težav v napadalni vrsti, saj je zaradi lažje poškodbe vprašljiv nastop Tima Matavža, ki si je v zadnjem kolu nizozemskega prvenstva pretegnil stegensko mišico. Tudi Zlatan Ljubijankić bo očitno obsedel na klopi, saj se ga je lotila viroza.

»Kar se tiče priprav, vse poteka tako, kot smo si želeli. Na žalost so se pojavile težave igralskega kadra in s tem so povezane tudi taktične zamisli, ki smo jih pripravljali za to tekmo. Kot veste, je Matavž prišel na zbor s poškodbo, ki jo še vedno rešujemo, ponoči pa je zbolel še Ljubijankić, ki ima težave z bruhanjem in drisko. Skupaj z zdravniško službo se trudimo, da bi bila oba na voljo, kar pa bo zelo težko,« je pojasnil Stojanović in dodal: »Na drugih pozicijah je še vedno nekaj odprtih vprašanj. Z izpadom Ljubijankića in Matavža je treba razmišljati tudi o defenzivnem skoku. Tako da je treba v igro postaviti nogometaše, ki bodo v tej fazi igre dovolj konkretni in ki lahko oddelajo vse naloge tako v napadu kot v obrambi.«