Po Schneiderlinu »vrage« zapušča še Depay

Mladi nizozemski nogometni napadalec se za rekordno vsoto seli k četrtouvrščenemu francoskemu prvoligašu Lyonu.

Objavljeno
20. januar 2017 16.49
FBL-FRA-L1-LYON-DEPAY
J. P.
J. P.

Lyon - Nizozemski nogometaš Memphis Depay je šel po stopinjah donedavnega soigralca, Francoza Morgana Schneiderlina, ki si je novega delodajalca našel pri Evertonu, in ravno tako zapustil vrste angleškega velikana Manchester Uniteda. Reprezentančni napadalec »oranžnih« se seli v Francijo, k tamkajšnjemu ta čas četrtouvrščenemu prvoligašu Lyonu. Kot je razkril predsednik kluba Jean-Michel Aulas, je posel vreden 16,5 milijona evrov plus dodatnih osem milijonov v bonusih, s čimer je prestop 22-letnika najdražji v zgodovini kolektiva. Doslej je bil to angažma Yoanna Gourcuffa, ki se je leta 2010 iz Bordeauxa preselil za 22 milijonov evrov.

Depay je k »rdečim vragom« prišel predlansko poletje iz PSV, zanj so odšteli 28,8 milijona evrov. »Željan sem nogometa, močan in dobro pripravljen, da se spoprimem z novim izzivom,« je na družbenem omrežju zapisal Depay, ki je v 27 nastopih v majici z državnim grbom prispeval tudi pet zadetkov. »V 18 mesecih se mu na Old Traffordu ni posrečilo prebiti med najboljše. Vendar je še mlad, potrebuje minutažo, zato je odhod v Lyon zanj dobra stvar. Še ga bomo spremljali in če se bo izkazal, so mu vrata našega kluba odprta,« pa črte še ni želel potegniti Unitedov trener Jose Mourinho.

Neznanci nad Payetovo vozilo

Francoski član West Hama Dimitri Payet pa je bil tarča napada neznancev, ki so z opeko poškodovali njegov avtomobil, 29-letnik pa jo je odnesel brez prask. Motiv za nerazumno dejanje naj bi bilo maščevanje, saj Payet ne želi več nositi majice dosedanjega delodajalca, temveč bi se rad s soprogo Ludivine vrnil v domovino in vnovič zaigral za Marseille. Trener Slaven Bilić nanj ni računal v dvoboju z ekipo Crystal Palace, zdaj vadi z moštvenim podmladkom do 23 let. Prestop Payeta iz Mareillea v West Ham je bil »težak« 12 milijonov funtov, v prvi sezoni se je izkazal s po dvanajstimi goli in podajami ter Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) s svojimi predstavami prepričal, da ga je uvrstila med 23 kandidatov za najboljšega igralca minulega leta.