Novo trenersko ime v Mariboru še neznanka

Na današnji novinarski konferenci slovenskega nogometnega prvaka niti besede o tem, kdo bo nasledil Anteja Šimundžo.

Objavljeno
24. avgust 2015 11.56
Posodobljeno
24. avgust 2015 12.24
regent šimundža
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Novi trener slovenskega nogometnega prvaka Maribora ostaja neznanka. Na današnji težko pričakovani novinarski konferenci ni bilo niti športnega direktorja Zlatka Zahovića niti naslednika Anteja Šimundže, temveč zgolj predsednik Drago Cotar in direktor Bojan Ban, ki sta v zvezi z morebitnimi kadrovskimi rošadami opozorila le, da klub ne bo spreminjal strategije in po dveh porazih menjal tri četrt igralskega kadra ali na silo angažiral novega trenerja. Bolj sta se razgovorila o finančnem stanju v klubu, ki da - kljub osipu dohodkov zaradi izpada iz evropskih tekmovanj - dobro posluje in nima dolgov. Pravzaprav, tako Ban, ni bil mariborski kolektiv ob začetku sezone še nikdar v tako dobrem finančnem stanju kot ravno zdaj.

Kot je znano, se je vroči trenerski stolček v Ljudskem vrtu izpraznil po slovesu Anteja Šimundže, ki so ga spodnesli slabši rezultati zadnjega obdobja začenši z zgodnjim izpadom iz kvalifikacij za ligo prvakov proti Astani, sodu pa je izbil dno hud domač ligaški poraz v večnem derbiju z Olimpijo (0:3). Šimundža je bil v nehvaležni trenerski vlogi od predlanskega 30. novembra, odtlej pa v 100 dvobojih nanizal 56 zmag ter po 22 remijev in porazov. Trenersko funkcijo v vmesnem obdobju - do angažmaja novega stratega - opravlja kar njegov dovčerajšnji pomočnik Saša Gajser.

Med kandidati za vroči stolček se še vedno najglasneje omenjata Slaviša Stojanović iz domače ponudbe in 45-letni hrvaški strokovnjak Krunoslav Jurčić, ki je v preteklosti trikrat vodil moštvo zagrebškega Dinama, tudi v ligi prvakov. Govori pa se tudi o prekaljenem 61-letnem dosedanjem strokovnjaku pri iranskem Persepolisu, še enem Hrvatu Branku Ivankoviću.