Po tekmi z Austrio alarm za zaspane napadalce Olimpije

Olimpija bo morala po izidu 1:1 na povratni tekmi z Austrio na Dunaju doseči gol, dva, tri ... Napadalci še brez zadetka.

Objavljeno
29. julij 2011 10.57
Posodobljeno
29. julij 2011 11.10
Rok Tamše, Delo.si
Rok Tamše, Delo.si
Ljubljana - Na četrtkovi prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Stožicah je moštvo Olimpije proti dunajski Austrii doživelo šok že v 12. minuti, ko je moral zaradi poškodbe stegenske mišice igrišče zapustiti steber obrambe Sreten Sretenović.

Tudi v tem primeru so zeleno-beli pokazali trden značaj, saj so še naprej hrabro uveljavljali svojo igro, na roko pa jim je šlo tudi dejstvo, da se Austria na zelenici ljubljanskega štadiona sploh ni predstavila kot favorit v ljubljansko-dunajskem dvoboju.

H krasnemu ozračju in dodatno spodbudo za gostitelje je prispevalo desettisočglavo občinstvo, ki je aktivno spremljalo akcije Dareta Vršiča in soigralcev. Tako je Olimpija imela žogo več v svojih nogah in pletla mrežo okrog obrambnih okopov zelo dobro organiziranih Dunajčanov, za kaj več pa je manjkalo konkretnosti v napadu.

»Prišli smo do 20, 25 metrov od vrat Austrie, dlje pa nismo mogli. Naši igralci se bodo morali prej odločati za strele proti vratom. Mladi napadalci bodo morali biti še bolj odločni in predrzni,« meni trener Olimpije Dušan Kosič.

»Z neodločenim izidom smo lahko zadovoljni. Tekma je bila zelo težka, škoda je le, da nismo izkoristili še nekaterih napak gostov v obrambi. Ta gol je najpomembnejši v moji karieri. V zadnjih 15 minutah igre nam je zmanjkovalo moči, po drugi strani pa smo se zavedali, da moramo obdržati neodločen izid. Greh ga bi bilo izpustiti iz rok v končnici tekme,« je povedal junak tekme in atraktivni strelec Dare Vršič, ki je dosegel četrti zadetek na evropski sceni v letošnji sezoni (še enega Širokemu Brijegu in dva Bohemiansu).

Na sredini igrišča je bil razigran in bojevit kapetan Dalibor Radujko: »Za nami je dobra tekma, čeprav nismo zmagali. Pomembno je, da smo uvideli, da je Austria ranljiva, tako da bomo na Dunaju igrali na zmago. Veliko prostora za igro so nam pustili na sredini igrišča. Tu se bo dalo še marsikaj narediti.«

Radujko je v kvalifikacijah za evropsko ligo dosegel dva zadetka, oba proti Širokemu Brijegu, tako da sta z Vršičem edina strelca Olimpije v tem tekmovanju. To je vsekakor znak za alarm med napadalci.

Če ob petih evropskih nastopih upoštevamo še dve tekmi v državnem prvenstvu (CM Celje 0:3 in Luka Koper 1:1; strelec za Olimpijo Radujko), je jasno, da napadalcem že teče voda v grlo, čeprav trener Kosič ne želi dolivati olja na žerjavico nestrpnosti. Toda če na sedmih tekmah v dveh tekmovanjih niti en napadalec ne doseže zadetka, je to že razlog za zaskrbljenost, ki terja določene poteze.