Po Vanoliju Okčić

Novi trener nogometnega prvoligaša Luke Koper je postal Nedžad Okčić, ki je klub nekoč že popeljal do naslova prvaka.

Objavljeno
01. september 2015 20.14
šipič NOGOMET KOPER RUDAR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Koper - Kot poročajo Primorske novice, je slovenski nogometni prvoligaš Luka Koper bliskovito našel novega trenerja. Potem ko je vodstvo kluba včeraj - zanimivo, natanko na isti dan kot že lani - že drugič odstavilo 52-letnega italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija, bo na izpraznjeno mesto sédel dosedanji vodja koprskega mladinskega pogona Nedžad Okčić.

Vloga »gasilca« mu je bila zaupana že lani, a jo je iz zdravstvenih razlogov odklonil, trenersko mesto pa prepustil Alenu Ščulcu. Oseminštiridesetletni Okčić je takoj po slovenski osamosvojitvi pet sezon nastopal v prvoligaškem tekmovanju, v majicah Izole in Luke Koper je zbral 110 nastopov in prispeval šest golov. Bil je tudi trener moštva, ki se je v sezoni 2009/10 veselilo edinega naslova državnega prvaka doslej.

Vanoli se je sicer moral posloviti po sobotnem domačem porazu v primorskem derbiju z Gorico (1:3). Luka Koper je sicer v tej prvoligaški sezoni zbrala po tri zmage in poraze ter dva remija, kar jo trenutno uvršča na peto mesto oziroma v zlato sredino razpredelnice. Vodstvo kluba informacije o novem trenerju še ni uradno potrdilo.