Podolski na Japonskem novim izzivom naproti

Moštvo Kobe, ki je ta čas na 11. mestu v 18-članskem japonskem prvenstvu, si od na Poljskem rojenega napadalca veliko obeta.

Objavljeno
05. julij 2017 13.20
SOCCER-FRIENDLY-GER-ENG/
A. V.
A. V.
Tokio - Nekdanji nemški nogometni reprezentant Lukas Podolski bo v četrtek na Japonskem začel naslednje poglavje v nogometni karieri, so zapisali pri njegovem novem klubu Vissel Kobe. Dvaintridesetletnik, ki je z elfom leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka, bo imel takoj po prihodu v Kobe novinarsko konferenco.

Moštvo Kobe, ki je ta čas na 11. mestu v 18-članskem japonskem prvenstvu, si od na Poljskem rojenega napadalca veliko obeta. Nekdanji nogometaš Kölna, Bayerna Münchna, Arsenala, Interja Milana in Galatasaraya je na Instragramu že objavil fotografijo v dresu Kobeja s številko 10, ob kateri je zapisal: "Začetek mojega novega poglavja".

Podolski je za nemško reprezentanco igral od leta 2004, nato pa je avgusta lani objavil reprezentančno slovo. Marca je v Dortmundu odigral še zadnjo prijateljsko tekmo v dresu z državnim grbom proti Angliji, s katero je skupno število nastopov za elf zaokrožil na 130.