Podpis v podporo Zahoviču oddal tudi mariborski župan

Andrej Fištravec Zlatka Zahoviča poziva, naj vnovič premisli odločitev o odhodu z mesta športnega direktorja NK Maribor.

Objavljeno
02. julij 2013 19.44
Šport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor – Ponedeljkova odstopna izjava športnega direktorja nogometnega prvaka Maribora Zlatka Zahoviča je štajersko metropolo zelo pretresla. Celo do te mere, da se je oglasil tudi župan Maribora Andrej Fištravec in Zahoviča pozval, naj še enkrat razmisli o svoji odločitvi. Mesto je sicer polno transparentov, ki dovčerajšnjega športnega direktorja pozivajo, da ostane, poroča STA.

Ni trajalo dolgo, pa so se v mestu zganili vsi, ki dihajo z nogometom v Mariboru. Navijaška skupina Viole je že od ponedeljka opoldne ob štadionu Ljudski vrt pozivala Zahoviča, naj si premisli, podpisati je mogoče tudi posebno peticijo v podporo nekdanji ikoni slovenskega nogometa.

Na stojnici, kjer je mogoče oddati svoj podpis, se je danes oglasil tudi mariborski župan Andrej Fištravec, ki je podprl prizadevanja občanov in Viol, naj Zahovič, ki je kot razlog odstopa navedel iztrošenost in izčrpanost, ostane del mariborske nogometne zgodbe.

»Želel bi si, da gospod Zahovič še enkrat premisli svojo odločitev, glede na to, da izhaja iz kolektiva, ki je zgodba o uspehu – in to ne zgolj športna, temveč tudi neke nove gospodarske dejavnosti v Mariboru. Upam, da bodo z upravo našli skupni jezik in neko rešitev. Danes sem tu zato, da bi podpisal ta poziv, ki ga pripravljajo navijači, da bi gospod Zahovič ostal in bi morda skupaj z upravo poiskal nove izzive,« je poudaril župan Fištravec.

»Na gospoda Zahoviča gledam kot na zunajserijskega igralca, bil je vajen reševati težavne položaje na terenu s potezo več. Ker je bilo v zadnjem obdobju teh 'potez več' premalo ali pa jih sploh ni bilo, kot je dejal, se je pojavila izpraznjenost ali pa utrujenost. Morda je to čas, da bi v NK Maribor razmišljali o potezi več, če je to mogoče,« je razpredal Fištravec.