Pogba nasledil Messija, Buffon bojkotiral podelitev

V nogometnih krogih danes še vedno odmeva podelitev Ballon d'Or, ki pa se je ni udeležil Gianluigi Buffon.

Objavljeno
12. januar 2016 13.21
SOCCER-BALLON/
Š. Ro.
Š. Ro.

Zürich - V današnjih športnih medijih kajpak odmeva sinočnja slavnostna podelitev nagrad najboljšim nogometašem leta. Ob slavospevih glavni zvezdi večera Lionelu Messiju, ki je nagrado prejel že petič v karieri, so na družabnih omrežjih deževali tudi šaljivi komentarji in fotografije.

Še zlasti veliko pozornosti je zbudil nogometaš Juventusa Paul Pogba, z najbolj kričečo garderobo. V obleki z zlatim vzorcem, ki je sovpadal z njegovo frizuro, je sijal najbolj med vsemi, zato so ga v tem pogledu že označili za naslednika Lionela Messija. Tudi Argentinec je namreč na dosedanjih prireditvah z garderobo pogosto brcnil v temo; pojavil se je v obleki s pikami, lani pa v temno rdeči barvi ... Tako so bili mnogi kar malo »razočarani«, da je tokrat nagrado prevzel, oblečen v črn suknjič z metuljčkom, saj naj mu ta podoba naj ne bi preveč pristajala.

Veliko pozornosti je zbudil tudi igralec James Nesbitt, mnogi so se zgražali zaradi njegove frizure oz. lasuje, nato pa še nad »najslabšim selfiejem na svetu«, s katerim je poskusil posnemati slavno potezo Ellen DeGeneres na lanskih oskarjih.

Buffon bojkotiral

Sta pa podelitev bojkotiral italijanski nogometni selektor Antonio Conte in kapetan reprezentance Gianluigi Buffon, ki se nista udeležila prireditve ob podelitvi zlate žoge, prav tako pa za najboljšega nogometaša na svetu nista glasovala. Razlog za to je protest, ker Buffona ni bilo niti na širšem seznamu kandidatov za nagrado, poročajo danes italijanski mediji.

Na seznamu kandidatov je bilo pet vratarjev, in sicer Manuel Neuer, Iker Casillas, Thibaut Courtois, Claudio Bravo in David Ospina, po mnenju Italijanov bi moral biti na njem tudi Buffon, ki se je z Juventusom lani uvrstil v finale lige prvakov. Od Italijanov je tako glasoval le predstavnik novinarjev.