Pohorje raj za priprave nogometašev

Na mariborskem Pohorju je na pripravah šest ekip: Partizan, dve Lokomotivi, Slovan Liberec, Zakarpatje in Legia iz Varšave.

Objavljeno
03. julij 2012 20.32
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Maribor - Štajersko Pohorje je očitno privlačna lokacija za različne nogometne klube, ki se pripravljajo na nove sezone. Trenutno je namreč na pripravah na le dveh kvadratnih kilometrov na Pohorju kar šest ekip iz cele Evrope.

V Sloveniji se tako mudi beograjski Partizan, ki je tudi odigral prijateljsko tekmo z ljubljansko Olimpijo, češki Slovan Liberec, Zakarpatje in Legia iz Varšave, zagrebška Lokomotiva kot tudi ruska Lokomotiva, ki jo vodi sedaj že nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić. Slednji je sicer prosil vodstvo ruskega kluba, naj jim poiščejo lokacijo v Avstriji, a so bili (na slovensko srečo) tam vsi hoteli polni. Sedaj so nastanjeni v hotelu Habakuk.

»Rusi so se že pred mojim prihodom dogovorili, da bomo priprave opravili tu. Skušal sem jih prepričati, naj vendarle odidemo v Avstrijo, a je bilo prepozno. Menil sem namreč, da je v Sloveniji precej bolj vroče. Toda hitro sem dobil poročila iz avstrijskih kampov - tam je bilo "le" 34 stopinj, tukaj pa 36. Očitno pa smo vendarle sprejeli najboljšo možno odločitev,« je pojasnil Hrvat na klopi Lokomotive.

Njegovi varovanci se bodo v sredo, 4. julija ob 20. uri na prijateljski tekmi pomerili z Mariborom.