Pokal: Olimpiji derbi z Domžalami, Celjani do prednosti proti Zavrču

Po prvih četrtfinalnih tekmah pokala Slovenije z boljšim izhodiščem Celjani, Goričani in Olimpija.

Objavljeno
22. oktober 2014 20.33
tre-nogomet
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Po nedavni odmevni zmagi v Ljudskem vrtu, so nogometaši Celja vpisali še eno pomembno zmago. Na prvi četrtfinalni tekmi nogometnega pokala Slovenije so v gosteh premagali Zavrč s 3:2. Potem ko so domači dobro začeli tekmo in prek Andreja Dugolina po obrambi Matica Kotnika zadeli vratnico, so gosti povedli v 17. minuti prek Andraža Žureja. Toni Datković je v 43. minuti izid izenačil, v drugem polčasu pa so Celjani prek Tilna Klemenčiča v 55. in Sunnyja Omoregieja v 75. minuti prišli do odločilne prednosti. Končni izid je v postavil Jure Matjašič v 77. minuti.

Na drugi tekmi, primorskem prvoligaškem derbiju, so Novogoričani svojo nalogo na domačem igrišču dobro opravili, saj so si pred povratnim obračunom priigrali zajetno prednost. Gostitelji so povedli s 3:0 po zadetkih Luke Majcna v 37. minuti, Simoneja Napolija v 47. in Alessia Innocentija v 56. minuti, medtem ko je nekaj upov pred povratnim obračunom kanarčkom vzbudil Mitja Lotrič v 64. minuti.

Na derbiju dneva si je Olimpija v gosteh proti Domžalam priigrala ugodno izhodišče pred povratnimi tekmami. Vodilna ekipa državnega prvenstva je izgubila po zadetku Arisa Zarifovića v 34. minuti, ko je zadel z glavo po podaji iz kota. Sicer pa sta imeli obe ekipi ob koncu tekme lepi priložnosti za spremembo rezultata, obe v 85. minuti. Najprej je na domžalski strani z glavo streljal Nemanja Maksimović, na golovi črti pa je odbil Boban Jović, nato pa je na drugi strani, prav tako s strelom z glavo, Andraž Šporar zadel prečko.

Tekma Krka - Kalcer Radomlje/Maribor bo v poznejšem terminu.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prve tekme:

Zavrč - Celje 2:3 (1:1)

Gorica - Luka Koper 3:1 (1:0)

Domžale - Olimpija 0:1 (0:1)