V finalu pokala konfederacij bo Čile izzvala Nemčija, ki je razbila Mehiko 

Za drugo finalno vstopnico sta se pomerila Nemčija in Mehika, varovanci Joachima Löwa pa so bili boljši s 4:1. 

Objavljeno
29. junij 2017 20.10
Posodobljeno
29. junij 2017 20.10
SOCCER-CONFEDERATIONS-GER-MEX/
N. Gr.
N. Gr.

Soči - Pokal konfederacij se približuje zaključku. Mehičani so prvo presenečenje turnirja, z borbeno igro so se prebili vse do polfinala, kjer jih čaka pomlajena reprezentanca Nemčije. Ekipa Joachima Löwa je tekmo začela odlično, po dveh zadetkih Leona Goretzke je bilo še pred deseto minuto 2:0. Mehičani so vzpostavili ravnotežje, a jih čaka težko delo, če želijo spreobrniti potek tekme.

V nadaljevanju prvega polčasa so bili Mehičani precej bolj nevarni, nekajkrat so močno ogrozili vrata Marca-Andreja Ter Stegna, a je bil vratar Barcelone vsakokrat na mestu. Največ napadov se je končalo na robu kazenskega prostora, kjer je mlada nemška obramba delovala zanesljivo, hkrati pa so Nemci grozili tudi iz protinapadov. Odlično priložnost za povišanje vodstva, ki bi najbrž že zapečatilo tekmo, je zapravil odkritje Leipziga Timo Werner, ki je iz neposredne bližine meril v vratarja Ochoo. Prvi polčas se je končal z izidom 2:0.  

V drugem delu se razmerje moči ni bistveno spremenilo, Mehičani so še vedno napadali, bolj nevarni pa so bili Nemci. Dvakrat je bil zelo blizu Timo Werner, v tretje pa mu je vendarle uspelo in tik pred iztekom ure igre je popeljal Nemčijo do vodstva s 3:0. To je bil za Wernerja tretji zadetek na letošnjem pokalu konfederacij.

Po tretjem zadetku v svoji mreži so se Mehičani bolj kot ne predali in lovili le še častni zadetek, ki ga je tri minute pred koncem dosegel Marco Fabian, končni zadetek pa je le dobro minuto kasneje dosegel Younes. To je bila sedma zmaga Nemčije na pokalih konfederacij in hkrati vozovnica v veliki finale, ki bo mladi nemški zasedbi dal potrditev, da je pred njimi zelo dobra prihodnost. V finalu bodo igrali z nogometaši Čila, ki so včeraj po enajstmetrovkah odpravili Portugalsko. 

Nemčija - Mehika 4:1 (2:0) 

Goretzka 6, 8. Werner 59, Younes 90; Fabian 89.