Pokal konfederacij: Po loteriji v finalu Čile

V prvem polfinalu pokala konfederacij v Rusiji je Čile po enajstmetrovkah premagal Portugalsko.

Objavljeno
28. junij 2017 20.12
Posodobljeno
28. junij 2017 20.12
SOCCER-CONFEDERATIONS-POR-CHL/
N. Gr.
N. Gr.

Kazan - Pokal konfederacij, generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto, se počasi bliža koncu. V skupinskem delu do večjih presenečenj ni prišlo, zdaj pa so na vrsti odločilni dvoboji za naslov prvaka. V prvem polfinalu se merita Portugalska in Čile, ki sta bila v skupinskem delu prepričljiva.

Čile bi si že po rednem delu, predvsem pa po podaljšku zaslužil napredovanje, a so se Portugalci izvlekli v streljanje enajstmetrovk. Tam so Čilenci zadeli vse tri enajstmetrovke, Portugalci pa nobene in Čile se veseli napredovanja s 3:0. 

V prvem polčasu smo spremljali atraktivno in napadalno usmerjeno nogometno predstavo, v kateri so bili za odtenek boljši Portugalci, najlepšo priložnost pa je z neposredne bližine zapravil novopečeni član Milana Andre Silva. V drugem delu prvega polčasa so bili Čilenci mnogo bolj nevarni, a prvi zvezdnik Alexis Sanchez ni bil najbolj razpoložen, izkušeni Charles Aranguiz pa je bil nekajkrat nenatančen. V prvem polčasu sta mreži mirovali.

Tudi v drugem delu priložnosti na obeh straneh ni manjkalo, a so bili strelci povsem nerazpoloženi. Cristiano Ronaldo na portugalski in Alexis Sanchez na čilenski strani sta serijsko zapravljala priložnosti, ob tem sta se nekajkrat izkazala tudi oba vratarja. Ko je semafor pokazal, da je pred nogometaši le še 15 minut igre v rednem delu, se je začel taktični boj, ki se bo nadaljeval v podaljšku.  

Prvi podaljšek je pripadel Portugalski, v zaključku drugega pa so Čilenci v enem napadu kar dvakrat zadeli okvir vrat, žoga pa ni hotela v mrežo Ruija Patricija. Najprej je odlično sprožil Arturo Vidal, po odbitem strelu od vratnice je do žoge prišel še Rodriguez, a je z bližine zadel le prečko. 

V podaljških je zablestel Claudio Bravo, ki je obranil vse tri portugalske strele, ki resnici na ljubo niso bili na ravni polfinala pokala konfederacij, Arturo Vidal, Alexis Sanchez in Charles Aranguiz pa si pri strelih z bele točke niso privoščili spodrsljaja in Čile se zasluženo veseli uvrstitve v finale. 

Portugalska - Čile 0:3* (0:0)

*po streljanju enajstmetrovk