Pokal libertadores: prvi finalni dvoboj brez golov (VIDEO)

Mehiški Tigres lovi svojo prvo lovoriko v južnoameriški različici lige prvakov, argentinski River Plate tretjo.

Objavljeno
30. julij 2015 09.12
APTOPIX Mexico Argentina Soccer Copa Libertadores
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Nicolas de los Garza - Nogometaši Tigresa tudi po prvi od dveh finalnih tekem pokala libertadores, nekakšne južnoameriške različice evropske lige prvakov, ostajajo v igri za prvo mehiško lovoriko v zgodovini tega tekmovanja. Pred domačimi navijači so se namreč razšli brez golov s favoriziranim argentinskim River Platom, ki lovi že tretji naslov - po letih 1986 in 1996. Povratni obračun bo prihodnjo sredo v Buenos Airesu.

Mehičani popolne terenske premoči, ki se odraža tudi v kar 63-odstotni posesti žoge, niso znali kronati z zadetkom iz treh poskusov v okvir vrat, kolikor so jih zmogli tudi gostje. Že v prvi polovici prvega polčasa je dvakrat nevarno sprožil Brazilec Rafael Sobis, ki je doslej v letošnjem pokalu libertadores zadel že štirikrat, tokrat pa žogi ni znal najti poti v mrežo, prvič jo je zaustavila prečka. V končnici dvoboja bi lahko rezultat spremenila še njegov rojak Anselmo Juninho in Jurgen Damm, a se mreža gostov ni zatresla.

»Ustvarjali smo si lepe priložnosti, ki pa jih žal nismo znali unovčiti. V Argentini lahko zmagamo, a bomo morali ostati zbrani in pritisniti na tekmeca,« je po dvoboju povedal zvezni igralec Tigresa Egidio Arevalo Rios. Trener River Plata Marcelo Gallardo, ki bi lahko postal šele sedmi igralec, ki bi zmagal v tem tekmovanju tako kot nogometaš kakor tudi kot trener, je moral v 72. minuti na tribuno zaradi ugovarjanja četrtemu sodniku: »Za nas je po vseh težavah, ki smo jih imeli, takšen razplet dvoboja ugoden. Povratna tekma bo nekaj povsem drugega.«