Koprčani drugi finalisti pokala NZS

Nogometaši Kopra so na povratni tekmi polfinala v Domžalah iztržili neodločen izid 1:1 in napredovali v finale.

Objavljeno
22. april 2015 15.16
Posodobljeno
22. april 2015 16.50
Nogomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Domžale - Nogometaši Kopra so se kot drugi uvrstili v finale slovenskega pokala, potem ko so na povratni tekmi z Domžalami iztržili neodločen izid 1:1 in napredovali z izidom 2:1.

Domžalčani so bili v prvem polčasu občutno boljši od Koprčanov (razmerje strelov 8:1), vendar pa so bili vsi njihovi napadi jalovi in prvih 45 minut se je končalo brez golov.

Drugi polčas se je začel z golom Kopra, ki ga je v 61. minuti z glavo dosegel Denis Halilović, Domžalčani pa so odgovorili osem minut kasneje prek Matica Črnica. Gostje so v zadnjih dvajsetih minutah ustavili vse napade Domžal in se veselili napredovanja.

Koprčani bodo v finalu igrali proti Celju, ki so bili s 3:2 boljši od Maribora, tekma bo 20. maja na Bonifiki.

Neuspešni napadi Domžalčanov v prvem polčasu

Tekma se je začela s prevlado domačih nogometašev. Ti so si prvo priložnost pripravili v peti minuti, ko je Žan Majer poslal visoko podajo v nasprotnikov kazenski prostor, žogo je z glavo proti golu poslal Slobodan Vuk in meril mimo desne vratnice.

Isti igralec je bil v središču pozornosti v 13. minuti. Akcijo je s preigravanjem začel Juninho, ki je nato žogo prepustil Vuku, njegov poskus iz obrata pa je ustavil vratar Vasja Simčič. Razpoloženi Vuk je v 20. minuti znova poskusil ogrozili vrata Kopra, a je z roba kazenskega prostora sprožil prek vrat.

Koprčani, ki so bili v prvem polčasu v povsem podrejenem položaju, so v 31. minuti dočakali eno izmed redkih priložnosti. Amar Rahmanović približno dvajset metrov od domžalskih vrat priboril prosti strel, ki ga je izvedel Mitja Lotrič, njegov poskus pa je zletel prek vrat.

Sledila je nova ofenziva domačega moštva. Najprej je Vuk v 37. minuti zgrešil z osemnajstih metrov, minuto kasneje je bil z razdelje neuspešen Juninho, za konec pa je Vuk v 44. minuti z enajstih metrov udaril visoko prek vrat.

Prvi polčas se je končal brez golov, statistika pa je bila povsem na strani Domžalčanov (streli 8:1, udarci iz kota 4:1).

Halilović šokiral Domžale

Gostujoči nogometaši so na začetku drugega polčasa prikazali boljšo igro in v 61. minuti presenetljivo povedli. Rezervist Goran Galešič je izvedel prosti strel z desne strani in podal na prvo vratnico, kjer je najvišje skočil Denis Halilović in z glavo uspešno meril v daljši kot. Koprčani so v skupnem seštevku vodili že z dvema goloma prednosti.

Črnic z razdalje presenetil Simčiča

Gostitelji so po prejetem golu zaigrali zelo napadalno in bili v 66. minuti bliz izenačenju. Benjamin Morel je izvedel prosti strel in nevarno sprožil v levi kot, Simčič pa se je izkazal z obrambo.

Le tri minute kasneje so Domžalčani izenačili izid. Strelec je bil Matic Črnic, ki je z dobrih dvajsetih metrov streljal v levi spodnji kot, Simčič pa si je ob navidez nenevarnem strelu privoščil veliko napako in moral po žogo v svojo mrežo.

Moštvi sta bili v zadnjih dvajsetih minutah večinoma na polovici Kopra, ki pa je ustavil vse napade domačinov in se uvrstil v finale.

Pokal Slovenije, polfinale

Domžale - Koper 1:1 (0:0) /0:1/

(Črnic 69.; Halilović 61.)

Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovoljc, Horić, Trajkovski, Majer (65./Eterović), Horvat (63./Vancaš), Morel (78./Ožbolt), Juninho, Črnic, Vuk.

Koper: Simčič, Hadžić, Halilović, Šme, Štulac, Črnigoj (77./Posavac), Guberac, Palčič, Rahmanović (60./Galešič), Lotrič (85./Gregorič), Pučko.