Pokal Slovenije: Domžale z zmago v Stožicah v polfinale

Nogometaši Domžal so prvi polfinalisti slovenskega pokala, potem ko so na povratni tekmi s 3:1 premagali Olimpijo.

Objavljeno
28. oktober 2014 20.55
Nogomet
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Prvi polfinalisti pokala Slovenije so nogometaši Domžal. Ti so po porazu na domačem igrišču proti Olimpiji (0:1), na povratni četrtfinalni tekmi v Stožicah zmagali s 3:1 in si zagotovili nastop med najboljšo četverico.

Domžalčani so v gosteh hitro prišli povedli, po strelu iz kota je v 8. minuti  z glavo zadel Uroš Korun. Deset minut za njim je po podaji Benjamina Morela Nemanja Maksimović prav tako z glavo povišal na 2:0. Že v prvem polčasu so gosti praktično odločili polfinalista, saj je Darko Zec v 41. minuti povišal na 3:0. Po prostem strelu Erika Janže z leve strani je Marko Vukčević z glavo slabo odbil žogo, ta je pristala pri Zecu, ki je v slogu napadalca iz prve zadel nasprotni kot tekmečevih vrat.

Čeprav so Domžalčani zadnjih 15 minut igrali brez izključenega Kenana Horića, je Ljubljančanom do konca tekme uspelo le kozmetično popraviti izid, v 82. minuti je po podaji Filipa Valenčiča z desne strani na 1:3 znižal Miran Burgić.

Na sporedu je bila tudi zaostala tekma 2. kola med Mariborom in Radomljami. Edini gol na tekmi je v 25. minuti za zmago državnih prvakov zabil Luka Zahović.

Jutri bosta na sporedu še drugi dve povratni četrtfinalni tekmi: Luka Koper - Gorica in Celje - Zavrč.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Olimpija - Domžale 1:3 (0:3)//2:3

Sreda, 29. oktobra:

17.30 Luka Koper - Gorica 1:3

17.30 Celje - Zavrč 3:2

Zaostala tekma 2. kola:

Maribor - Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)