Pokal Slovenije: favoriti po pričakovanjih

Na prvih četrtfinalnih tekmah slovenskega nogometnega pokala so bili uspešni Celjani, Koprčani in Novogoričani.

Objavljeno
24. oktober 2012 19.19
Posodobljeno
24. oktober 2012 19.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Na prvih četrtfinalnih tekmah slovenskega pokala so Celjani premagali Dravinjo (2:0), Gorica je bila boljša od Aluminija (2:1), Luka Koper pa od Triglava (1:0). 

Celjani, ki so v majskem finalu pokala namučili Maribor, so svoje delo na prvi četrtfinalni tekmi proti drugoligašu Dravinji Kostroj opravili pričakovano. Zmagali so z 2:0, oba gola pa je zabil Benjamin Verbič v drugi in 90. minuti.

Verbič je mrežo Dravinje načel v drugi minuti, ko je s prostega strela z 20 metrov našel luknjo v živem zidu in zadel levi spodnji kot. Končni izid je postavil že v sodniškem dodatku, ko se je odločil za strel z 22 metrov, žoga je zadela enega ob branilcev gostov, spremenila smer in spet končala v levem spodnjem kotu. Domačini so sicer imeli pobudo ves čas, a bili še najbolj nevarni iz prekinitev. Gosti pa so najbolj pritisnili v zadnjih desetih minutah tekme, vendar jim celjske mreže ni uspelo zatresti.

Gorica je na prvi tekmi v Kidričevem premagala Aluminij z 1:2 (0:2). Primorcem sta vodstvo v prvem polčasu priigrala Dejan Žigon v drugi in Amedej Vetrih v 44. minuti, gol upanja pa je za ekipo Aluminija zabil Gregor Režonja v 53. minuti.

Na drugem prvoligaškem obračunu je Triglav v Kranju izgubil proti Luki Koper z 0:1 (0:0), edini zadetek na tekmi pa je v 76. minuti zabil Ivan Brečević.

Zadnji četrtfinalni dvoboj med Zavrčem in Mariborom bo zaradi evropskih tekem državnih ter pokalnih prvakov odigran prihodnjo sredo, ko bodo na sporedu tudi povratni obračuni današnjih tekem. Mariborčani se bodo v primeru napredovanja v četrtfinalu merili z ljubljansko Olimpijo.

Izidi prvih tekem četrtfinala:

Celje - Dravinja Kostroj 2:0 (1:0)
Aluminij - Gorica 1:2 (0:2)
Triglav - Luka Koper 0:1 (0:0)
Olimpija - Zavrč/Maribor (preloženo na poznejši termin)