Pokal Slovenije: Kronaveter razblinil upe Maribora 

Mariborčani so na povratni tekmi lovili tri zadetke zaostanka, a v Ljudskem vrtu zmogli le remi z 1:1. 

Objavljeno
29. november 2017 18.19
Posodobljeno
29. november 2017 18.19
3 Jean Claude Billong (NK Maribor], 2 Denis Klinar, 23 Nik Kapun (NK Olimpija), 17.11.2017, Maribor [jean claude billong, nik kapun, denis klinar, nk maribor, nk olimpija, derbi, nogomet]
N. Gr.
N. Gr.

Maribor - V zadnjih tednih Maribor in Olimpija ne moreta mimo medsebojnih tekem, po pokalni in prvenstveni jih čaka še druga pokalna za zaključek niza največjih slovenskih nogometnih derbijev. Najprej je Olimpija s prepričljivo zmago s 3:0 v Stožicah v pokalu vrgla rokavico Mariboru in zdelo se je, da se tehtnica počasi preveša na ljubljansko strani, a so imeli Mariborčani na prvenstveni tekmi pripravljen odgovor.

Po hitrem zadetku Marcosa Tavaresa so v Ljudskem vrtu visoko pritisnili nogometaše Olimpije, ki niso uspeli razviti igre, na drugi strani je Dare Vršič zapravil še dve odlični priložnosti za povišanje vodstva Maribora. Vijolični so pridobili na samozavesti, a ves kapital zapravili že prejšnji konec tedna, ko so izgubili proti Celju. 

Na pokalnem srečanju jih čaka zelo težko delo. Zaostanka s 3:0 s prve tekme sicer ni nemogoče nadoknaditi, a bo Maribor potreboval hiter zadetek, če želi v Ljudskem vrtu še upati na preobrat. Na drugi strani se tega zavedajo tudi pri Olimpiji, Igor Bišćan pa slovi kot mojster defenzivnih taktičnih inačic in obeta se nam enosmeren promet proti ljubljanskemu golu, ki ga brani Aljaž Ivačič. 

»Če zabijemo v prvih petnajstih minutah, bi bilo odlično. Tudi če nam ne bi uspelo, moramo vztrajati do konca. Goli padajo tudi po 80. minuti,« ostaja samozavesten vezist Maribora Marwan Kabha. 

Mariborčani so na začetku tekme pričakovano pritisnili proti ljubljanskim vratom in Gregor Bajde je v 15. minuti Štajerce po zelo lepi akciji s strelom v daljši spodnji kot Aljaža Ivačića popeljal v vodstvo. Maribor je izpolnil prvo željo, da bi do vodstva prišli že v prvih 15 minutah, a nato na krilih zadetka niso znali še bolj pritisniti proti vratom Olimpije.

Zmaji so vzpostavili ravnotežje na sredini igrišča in najprej preprečili nove nevarne akcije Maribora, v 40. minuti so si priložnost za zadetek priigrali tudi sami. Po podaji Denisa Klinarja je Andrej Vombergar streljal naravnost v Jasmina Handanovića, ki je v isti akciji ustavil še strel Daria Čanađije. 

V 44. minuti je Mariborčan v dresu Olimpije Rok Kronaveter uspel premagati Handanovića in možnosti Maribora so res le še minimalne. V drugem polčasu sprememb izida ni bilo več, tempo igre je padel in gledalci v sneženem Ljudskem vrtu niso več videli zadetkov. Po remiju z 1:1 se napredovanja s skupnih 4:1 veseli Olimpija. 

NK Maribor : Olimpija Ljubljana -:- (1:1)
Bajde 15; Kronaveter 44.

Maribor: Handanović, Milec, Billong, Uskoković, Viler, Kabha, vrhovec, Bajde, Vršič, Bohar, Tavares.

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić, Čanađija, Klinar, Kronaveter, Issah, Vombergar.

Sodnik: Dragoslav Perić

Maribor 

Olimpija