Pokal Slovenije: Maribor v zadnjem trenutku do remija s Triglavom

Nogometaši Triglava so se na prvi polfinalni tekmi slovenskega pokala z Mariborom razšli z izidom 2:2 (1:1).

Objavljeno
01. maj 2013 21.11
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Kranj - Nogometaši Triglava so tudi na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije ohranili niz neporaženosti s trenerjem Dušanom Kosićem. Na prvi tekmi so presenetili Mariborčane in imeli vse do zadnje minute v rokah zmago, ko je neodločen izid postavil kapetan vijoličnih Marcos Tavares. Ekipi se bosta srečali še konec tedna v prvenstvu in spet prihodnjo sredo na povratni tekmi pokala. Tudi druga polfinalna tekma med Aluminijem in Celjem se je končala z izidom 1:1.

Tekma v Kranju se je začela precej dinamično. Že v osmi minuti je Maribor povedel, ko je po lepi akciji Agim Ibraimi žogo oddal na levo stran kazenskega prostora, od koder je z diagonalnim strelom zadel Dejan Mezga. Kranjčanov to ni zmedlo in že pet minut pozneje so izenačili. Enis Đurković je podal na rob kazenskega prostora, od koder je malce z leve strani z mojstrskim strelom v nasprotni zgornji kot zadel Davor Bubanja.

V drugem polčasu je imel več priložnosti Maribor, toda v 76. minuti so povedli Gorenjci. Đurković je preigraval v kazenskem prostoru, imel nekaj sreče, da je ostal pri žogi, nato pa prelisičil Handanovića in žogo iz bližine poslal v prazno mrežo. Ko je že kazalo, da bo Kranjčanom uspelo zadržati prednost pred povratno tekmo, pa je z roba kazenskega prostora v 90. minuti močno po tleh sprožil Marcos Tavares in izid izenačil na 2:2.

Tudi tekma v Kidričevem se je končala z neodločenim izidom. Čeprav so bili Celjani večji del tekme konkretnejši in nevarnejši tekmec, pa bo finalista iz tega para dala šele povratna tekma v Celju. Gosti so bili nevarni predvsem prek Gregorja Bajdeta in Benjamina Verbiča, a tudi domači so si poleg zadetka priigrali še nekaj obetavnih priložnosti, med drugim so zatresli tudi vratnico.

Pokal Slovenije, polfinale:

Triglav - Maribor 2:2 (1:1)

* Stadion v športnem centru, gledalcev 1000, sodniki: Drečnik (Hrastnik), Kokolj (Škofljica) in Praprotnik (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Mezga (8.), 1:1 Bubanja (13.), 2:1 Đurković (76.), 2:2 Tavares (90.).
* Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Stojnić, Klemenčič, Jelar, M. Poplatnik, Pokorn, A. Poplatnik (od 83. Sever), Bubanja (od 87. Ovčina), Đurković (od 79. Šujica).
* Maribor: Handanović, Milec, Mevlja, Arghus, Viler, Ibraimi, Filipović, Mertelj (od 80. Dodlek), Mezga (od 65. Cvijanović), Berić, Smrekar (od 65. Tavares).
* Rumeni kartoni: Šturm; Ibraimi, Mertelj.
* Rdeč karton: /.

Aluminij - Celje 1:1 (0:1)

* Stadion Aluminija, gledalcev 300, sodniki: Bukovec (Lendava), Rojko (Logatec) in Tompa (Turnišče).
* Strelca: 0:1 Verbič (41.), 1:1 Petek (66.).
* Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Kurež, Žagar Knez, Drevenšek, Rešek, Jovanović (od 62. Petek), A. Medved (od 90. Lonzarić), Bloudek, Črnic (od 66. Spahić).
* Celje: Kotnik, Gaber, Gobec, K. Medved, Krajcer, Vrhovec, Zajc, Tomažič-Šeruga, Verbič, Bajde (od 59. Srdić), Žurej (od 83. Bajić).
* Rumeni kartoni: Žagar Knez; Zajc, K. Medved.
* Rdeč karton: /.