Pokal Slovenije: zmagi Kopra in Olimpije, poškodba Hentyja

V osmini finala slovenskega nogometnega pokala je Luka Koper odpravila Zarico (3:0), Olimpija pa Ivančno Gorico (3:1).

Objavljeno
15. september 2015 20.37
Nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Moštvoma Celja, ki je v osmini finala odpravilo Muro (3:0), in Drave, ki je bila po enajstmetrovkah boljša od Triglava (6:4), sta se danes v četrtfinalu nogometnega pokala Slovenije pričakovano pridružila še dva prvoligaša. Vodilna Olimpija je s 3:1 (1:0) izločila Ivančno Gorico, Luka Koper pa je bila na gostovanju pri drugoligašu Zarici boljša s 3:0 (0:0). Preostali štirje obračuni bodo jutri, pari pa so: Ilirija - Domžale, Farmtech Veržej - Zavrč, TKK Tolmin - Maribor (vse 16), Rudar - Krka (18).

Ljubljančani so v precej prevetreni zasedbi brez nekaterih ključnih igralcev prvič zadeli že v osmi minuti, ko je svoj prvenec - ob debiju v majici zmajev - vknjižil brazilski napadalec Danilo Mariotto dos Santos. Do odmora se rezultat ni več spremenil, v 65. minuti pa so bile lepo popolnjene tribune na nogah, saj je za varovance nekdanjega Olimpijinega trenerja Safeta Hadžića izenačil Marko Šajn. A domače vodstvo je bilo kratkotrajno, saj je že tri minute pozneje Nigerijec Ezekiel Henty po predložku iz kota z glavo zadel za 2:1, končni izid pa je postavil tokratni kapetan Dejan Djermanović v 81. minuti. Ljubljansko zadovoljstvo ob sedmi zaporedni zmagi je ob koncu nekoliko skazila poškodba Hentyja.

Kranjska Zarica se je gostom z Obale čvrsto upirala cel prvi polčas, že v prvih minutah drugega pa prvič pokleknila, uspešen je bil Amar Rahmanović. Zmago Koprčanov je z dvema poznima goloma v razmaku šestih minut potrdil mladi zvezni igralec Patrik Posavac.