Pokalni spodrsljaj Oblakovega Atletica (VIDEO)

Madridčani v četrtfinalu pokleknili pred Celto, Barcelona brez težav, v Italiji Juventus na dobri poti v finale.

Objavljeno
28. januar 2016 12.25
Spain Soccer Copa Del Rey
J. P.
J. P.

Madrid - Drugouvrščeni španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, je izpadel v četrtfinalu domačega pokalnega tekmovanja, premoč je moral priznati Celti iz Viga, ki na prvenstveni lestvici zaseda peto mesto. Prvi dvoboj se je razpletel brez zmagovalca in brez golov, v drugo pa je Atletico sinoči pred 35.000 domačimi navijači na štadionu Vicente Calderon potegnil kratko in izgubil z 2:3.

Gostitelji so tekmeca domala ves dvoboj lovili. Celto je v vodstvo v 22. minuti popeljal čilski zvezni igralec Pablo Pedro Hernandez, zgolj sedem minut pozneje je izenačil najboljši Atleticov strelec Antoine Griezmann, domače upe pa so pokopale prve minute drugega polčasa, ko je moral Miguel Angel Moya, ki je med vratnicami dobil prednost pred Oblakom, še dvakrat po žogo v mrežo. Najprej je bil uspešen mladi švedski napadalec John Guidetti, nato pa še drugič v dvoboju Hernandez, ki je - zanimivo - v tej ligaški sezoni zadel enkrat samkrat. V 82. minuti je znižal Angel Correa, za kaj več pa je madridskemu kolektivu zmanjkalo časa in energije.

Zato pa presenečenja ni dopustila Barcelona, ki je že v uvodnem dvoboju na gostovanju odpravila Athletic iz Bilbaa z 2:1, v povratnem na štadionu Camp Nou, na katerem se je gnetlo 63.405 gledalcev, pa doseženo potrdila z novim uspehom s 3:1. Gostje so resda na glavni odmor odnesli zadetek zaloge po zaslugi 21-letnega Inakija Williamsa, v nadaljevanju pa so Katalonci stvari postavili na svoje mesto. Med strelce so se vpisali Luis Suarez, Gerard Pique in Neymar. Barcelonino terensko premoč dokazujeta 65-odstotna posest žoge in razmerje strelov v okvir vrat (9:3).

Samir Handanović ni bil zadovoljen s sodniškimi odločitvami. Foto: Giorgio Perottino/Reuters.

 

V Italiji pa je prvem dvoboju pokalnega polfinala Juventus brez težav, s 3:0, odpravil Inter, povratna tekma bo v sredo. Junak dvoboja je bil Alvaro Morata, ki je slovenskega čuvaja mreže Samirja Handanovića odpravil dvakrat, v prvem polčasu z bele točke. Piko na »i« je postavil Argentinec Paulo Dybala v 83. minuti, ko so imeli gostje na igrišču le še deset mož, v 70. minuti je moral z drugim rumenim kartonom predčasno pod prho kolumbijski branilec Jeison Murillo.