Pokleknil tudi Martins

Nigerijski nogometni napadalec bo ligo MLS, v kateri je branil barve Seattla, zamenjal za kitajsko prvoligaško tekmovanje.

Objavljeno
18. februar 2016 17.05
J. P.
J. P.

Šanghaj - Skoraj vsakodnevno je nadvse ambiciozno kitajsko prvoligaško tekmovanje močnejše za novega nogometnega zvezdnika. Včeraj se je na vse daljši seznam uvrstil še Nigerijec Obafemi Martins, v minulih treh letih eden najučinkovitejših igralcev severnoameriške lige MLS, ki je v 84 dvobojih v majici Seattla zabil kar 43 golov, torej se je med strelce vpisal v vsakem drugem obračunu.

Novega delodajalca je našel v moštvu Shanghai Shenhua, pri katerem bo eden od (vsaj) šestih tujcev, njegova soigralca bosta med drugim tudi Kolumbijec Fredy Guarin, ki si je svojčas kruh služil pri Interju, Portu in St. Etiennu, in Senegalec Demba Ba, ki je nekoč branil barve Bešiktaša, Chelseaja in Newcastla.

Prekaljeni 31-letni nigerijski napadalec, nekdanji član Interja, Newcastla, Wolfsburga in Rubina Kazana, je podpisal za »več milijonov dolarjev« (neuradno za tri), od dosedanjih navijačev pa se je poslovil z besedami: »Seattle ima v mojem srcu posebno mesto. Hvala vsem za podporo tudi v trenutkih, ko mi ni šlo. Ocenil pa sem, da je čas za nov izziv.«