Poraz mladih nogometašev proti Ukrajini

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Kopru z 0:2 izgubila prijateljsko tekmo z Ukrajino.

Objavljeno
26. marec 2015 18.09
Nogomet med Slovenijo in Hrvaško do 21 let v Kopru 5. marca 2014
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Koper - Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na koprski Bonifiki na prijateljski tekmi gostila Ukrajino, a obračun končala s porazom. Gostje so bili boljši z 2:0, potem ko je v 34. minuti zadel Oleksander Svatok, v 92. minuti pa je piko na i postavil Dmitro Khljobas.

Selektor Primož Gliha sicer ni mogel računati na nekatere ključne igralce, zaradi poškodbe sta denimo nastop odpovedal igralec Olimpije Andraž Šporar in zvezdnik Maribora Luka Zahović. Ob krstu na selektorski klopi je tako doživel poraz.

Mlada ekipa bo sicer imela še eno priložnost naslednji teden, v ponedeljek, 30. marca bo v Celju še ena prijateljska tekma, in sicer z Makedonijo (ob 15. uri).

Tekmo je bolje odprla Ukrajina, že v tretji minuti se je ponudila lepa priložnost Denisu Bezborodku, vendar se je z lepo obrambo izkazal Gregor Zabret. Slovenski vratar je bil znova v središču pozornosti že tri minute kasneje, ko je obranil strel Andreja Blizničenka. Slovenci so bili prvič nevarnejši sredi prvega polčasa, a v 34. minuti prejeli zadetek. Svatok je podstavil nogo po predložku iz prostega strela in zadel.

V drugem polčasu je Slovenija igrala bolje, igro je osvežil predvsem Gregor Bajde, ki je na začetku drugega dela zamenjal Žigo Kastrevca. Domači reprezentanci se je prva izrazita priložnost ponudila v 65. minuti, ko je Domen Črnigoj lepo našel v kazenskem prostoru Rudija Požega Vancaša. Nogometaš Domžal je spretno sprejel žogo in sprožil proti vratom, a je Georgij Bučan postregel z atraktivno parado in odbil žogo v kot.

Ukrajinci so imeli prvo zaključno žogo za zmago v 75. minuti, ko se je Dmitro Hljobas znašel sam pred Zabretom, a za las zgrešil cilj. Še lepša priložnost za izenačenje se je ponudila Bajdetu, ki je krenil na odbitek po močnem prostem strelu Lea Ejupa, vendar iz neposredne bližine meril visoko prek vrat. V sodnikovem podaljšku se je z izjemnim udarcem izkazal še Hljobas, ki je postavil končni rezultat tekme.