Poraženec načrtuje poln izkupiček

Rdeči v Ljudskem vrtu: Jürgen Klopp in Dejan Lovren poznata moč Maribora.

Objavljeno
17. oktober 2017 01.22
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Maribor – Trener Liverpoola Jürgen Klopp je Ljudski vrt že osvojil s svojo značilno iskrivostjo, na igrišču bo njegovo moštvo moralo še pokazati nekaj več, kot je v prvih dveh tekmah skupine E proti Sevilli na Anfieldu (2:2) in Spartaku v Moskvi (1:1). Rdeči so zvečer opravili trening.

Nemško-hrvaški dvojec, trener Klopp in štoper Dejan Lovren, ni dal slutiti, da bi Liverpool lahko nasedel, tako kot je klubski avtobus slovitega kluba, ki je od Anfielda do Ljudskega vrta prevozil 1885 kilometrov in na klančini vhoda do štadiona dopoldan obtičal zaradi predolgega zadka. Liverpoolova logistična posadka je neprijetnost razrešila, popoldan pa še mariborski »cestarji«, ki so vzpetino popravili tako, da je avtobus lahko zapeljal do »vrat«, ne da bi podrsal.

Kloppov nasmeh in globok glas je bil prepričljiv. »Izgubili smo samo dve tekmi, eno v pokalu, drugo z igralcem manj proti Manchester Cityju. Kar bi večina klubov na svetu,« je soočenje s sedmo silo kljub več kot solidnemu izkupičku v dobrih dveh mesecih sezone začel 50-letni Nemec, sicer pol leta starejši od trenerja Mariborčanov Darka Milaniča.

»Čaka nas ključna tekma, čaka nas izkušeni in že v Evropi uveljavljeni Maribor. Obe tekmi z njim moramo igrati samozavestno. Naš cilj je uvrstitev v osmino finala, vendar smo nekaj točk že zapravili. Novega spodrsljaja si ne smemo privoščiti,« je bil jasen Klopp in odgovoril tudi Zlatku Zahoviću, ki je o njem dejal, da je sijajen trener, karizmatičen in priljubljen pri navijačih. To pa ne velja za Fabia Capella in Joseja Mourinha, ki imata polno vitrino lovorik. »Očitno sem smešen in karizmatičen poraženec,« je Klopp opazko mariborskega športnega direktorja komentiral prav v slogu Zahovićeve kritike.

V Angliji je ostala trojka prvokategornikov, poškodovani angleški reprezentant Adam Lallana, eden od najboljših igralcev Senegalec Sadio Mane, ki je bil nekoč soigralec Kevina Kampla pri Salzburgu, in Nathaniel Clyne.

Štoper Dejan Lovren je izrazil spoštovanje do Maribora. »Dobro ga poznam. Z razlogom je v ligi prvakov, treba ga je spoštovati, saj ima odlične posameznike. Ne bo nam lahko,« je spoštljivo povedal nekdanji član zagrebškega Dinama, ki je prepričan, da je bil Liverpool v uvodnih dvobojih boljši tekmec. Pred tekmama s slovenskim prvakom je dejal, da pričakuje dve zmagi. Povratna tekma – v 4. kolu – bo čez dva tedna na Anfieldu, 1. novembra.

»Tekmi bosta pomembni, vendar se zavedamo, da lahkih v ligi prvakov ni. Če bomo z Mariborom osvojili šest točk, se bomo bržčas uvrstili v izločilne boje,« se ni zmotil 28-letni Hrvat, rojen v BiH. Seveda se je pogovarjal tudi z rojakom in trenerjem Olimpije Igorjem Bišćanom, evropskim prvakom iz leta 2005. Toda tema pogovorov ni bil Maribor. G. N.