Poškodbe se vrstijo: na prisilnem premoru še Silva, Morata in Agüero

Reprezentančni premor je terjav svoj davek, saj so jo skupini številni igralc, kot zadnji Silva, AMorata in Agüero.

Objavljeno
10. oktober 2015 18.51
FBL-WC2018-QUALIFIERS-CHI-BRA
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Logrono - Reprezentančni premor je v teh dneh terjav visok davek, saj so se poškodovali številni zvezdniki. Nemci so ostali brez Maria Götzeja, Francozi brez Paula Pogbaja in Karima Benzemaja, kot zadnji pa so jo skupili Argentinec Sergio Agüero ter Španca Alvaro Morata in David Silva.

Španska reprezentanca je včeraj po pričakovanjih opravila z Luksemburgom in se z visoko zmago uvrstila na evropsko prvenstvo 2016, vendar pa sta se pri zmagi poškodovala Silva in Morata. Vezist Silva, član Manchester Cityja, je igrišče zapustil že v deveti minuti, nato pa je moral z igrišča zaradi poškodbe gležnja, medtem ko je Morata, napadalec Juventusa, zaradi poškodbe desne noge igral le 33 minut. Kot so sporočili iz španske reprezentance, bosta oba izpustila zadnjo kvalifikacijsko tekmo z Ukrajino, njuna rehabilitacija pa naj bi trajala od dva do tri tedne.

Pri angleškem Manchester Cityju v tem reprezentančnem premoru niso izgubili le Silve, temveč tudi odličnega argentinskega napadalca Sergia Agüera, drugega najboljšega strelca v angleškem prvenstvu. Ta si je na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Ekvadorju (0:2) poškodoval stegensko mišico in bo z igrišč odsoten približno mesec dni.