Poškodovani Kampl bo počival

Slovenski reprezentant si je mečno mišico leve noge poškodoval v včerajšnjem dvoboju z nekdanjim delodajalcem.

Objavljeno
22. februar 2016 23.50
J. P.
J. P.

Leverkusen - Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo skušal dvoboj 22. kola nemškega prvoligaškega tekmovanja s svojim nekdanjim delodajalcem, Borussio Dortmund, čimprej pozabiti. Ne le, da je moral njegov Bayer pred 30.210 gledalci na BayAreni v Leverkusnu v derbiju kola potegniti kratko (0:1), za nameček je moral 25-letni zvezni igralec že ob polčasu ostati v garderobi, na igrišču pa ga je zamenjal brazilski branilec Andre Ramalho.

Kot so danes sporočili iz kluba, si je Kampl - kot je potrdil zdravniški pregled - poškodoval mečno mišico leve noge in ni bil zmožen odigrati tudi drugega polčasa, nejasno pa je še, koliko časa bo moral slovenski reprezentant, nekdanji zvezdnik avstrijskega prvaka Salzburga, prisilno počivati. Zagotovo bo moral izpustiti četrtkov povratni obračun šestnajstine finala evropske lige s Sportingom.

Enaka usoda je doletela tudi turškega branilca Ömerja Topraka, ki je ravno tako igral zgolj do glavnega odmora, saj si je poškodoval stegensko mišico. Za nameček trenerju Rogerju Schmidtu grozi kazen nemške zveze (DFB), ker po protestu pri sodniku Felixu Zwayerju ob doseženem golu tekmecev (v 65. minuti je bil mož odločitve Pierre-Emerick Aubameyang) in po izključitvi ni želel zapustiti igrišča, zaradi česar je bil delilec pravice prisiljen dvoboj prekiniti za devet minut.