Poškodovani Robben razmišlja o upokojitvi

Nogometaš Bayerna Arjen Robben je priznal, da zaradi številnih poškodb razmišlja o koncu kariere.

Objavljeno
23. oktober 2012 20.46
ap robben
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ruhpolding - Nizozemski nogometaš Arjen Robben se v tej sezoni ne more znebiti zdravstvenih težav. Tako še vedno okreva po poškodbi zadnje stegenske mišice, ki jo je staknil konec septembra na tekmi bundeslige proti Wolfsburgu. Odtlej čas preživlja v rehabilitacijskih centrih, a bolečine še vedno niso izginile, dolgo okrevanje pa je že načelo njegovo potrpljenje.

»Bolečina prihaja iz hrbta in se prenaša na stegenske strune. Predstavljam si, da boi okrevanje še trajalo nekaj časa. Niti sanja se mi ne, kdaj se bom lahko vrnil na igrišče,« je povedal nogometaš Bayerna, ki bolniški dopust izkoristil tudi, da je v Alpah obiuskal nizozemskega hitrostnega drsalca Svena Kramerja.

Neprestano ubadanje s poškodbami je 28-letnega nizozemskega reprezentanta že prisililo tudi v razmislek o prihodnosti. Tako je priznal, da ga večkrat prešine misel o upokojitvi. »Nogometne čevlje že želel pospraviti in končati kariero. Moj seznam poškodb je dolg do stropa. To me velikokrat užalosti,« je priznal nekdanji zvezdnik Chelseaja in Real Madrida.

Da je Robben zaradi poškodbe pod velikim pristikom, je za nemško televizijo Sport1 priznal tudi njegov oče Hans Robben. »Toda ne bo se še takoj upokojil. V tem trenutku ima pred očmi le, da se čim prej vrne v Bayern,« je dejal.