Pošlo že več kot 12.000 vstopnic za Kolumbijo

Selektor Srečko Katanec: Čaka nas zahteven zalogaj, a prijateljski obračuni so kot nalašč za to.

Objavljeno
17. november 2014 19.07
SOCCER-EURO/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Slovensko nogometno reprezentanco čaka še drugi velik tekmec v razmaku zgolj štirih dni. Po sobotnem kvalifikacijskem obračunu za euro 2016 z Anglijo na Wembleyju (1:3) prihajajo jutri (ob 18. uri v Stožicah) na prijateljski dvoboj k izbrancem selektorja Srečka Katanca v goste Kolumbijci, sicer tretje moštvo na svetovni jakostni lestvici. Da gre za zares odmevnega nasprotnika, potrjuje podatek z Nogometne zveze Slovenije, da so danes do popoldneva prodali že več kot 12.000 vstopnic za jutrišnjo tekmo.

Slovenska zasedba bo sicer igrala temeljito prevetrena, namesto odsotnih kapetana Boštjana Cesarja, Samirja Handanovića, Miša Brečka, Valterja Birse, Andraža Kirma, Milivoja Novakovića, Zlatana Ljubijankića in Daliborja Stevanovića so se ekipi na Brdu pri Kranju pridružili Robert Berić (Rapid), Damjan Bohar, Petar Stojanović (oba Maribor), Goran Cvijanović (Rijeka), Džengis Čavušević (St. Gallen) in Erik Janža (Domžale), priložnost pa bi dobil tudi Benjamin Verbič (Celje), če ga ne bi zaustavila poškodba.

»Želim si, da bodo imeli fantje, nekateri tudi debitanti v majici z državnim grbom, podporo s tribun v dobrem in slabem. Priložnost imajo, da se izkažejo na najvišji možni ravni, pomerili se bodo z reprezentanco, ki je v svetovnem vrhu, in je ne glede na to, v kakšni zasedbi bo nastopila, vrhunska. Čaka nas zahteven zalogaj, a prijateljski obračuni so kot nalašč za to,« poudarja selektor Katanec.

»Podobno je kot pred tekmo s Švico: dva treninga in dvoboj. Veliko se ne da postoriti. Večina bo igrala 45 minut, priložnost bodo dobili vsi. Pomembno je, da se igralci znajdejo v tem položaju, kajti ni rečeno, da marca položaj ne bo podoben,« je dodal selektor in končal: »To ni spektakel. Želim videti, kdo lahko igra na tej ravni. Ni pa me strah poraza.«