Poslovilna tekma Dejana Nemca

Nekdanji reprezentančni vratar Dejan Nemec bo v soboto v Murski Soboto končal profesionalno športno pot.

Objavljeno
19. junij 2012 20.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Murska Sobota - Sobotni dogodek v Fazaneriji, imenovan Dan nogometa v Pomurju, na kateri se bodo predstavile nogometne legende iz klubske in reprezentančne ravni, bo zaznamoval tudi upokojitev dolgoletnega nogometnega vratarja.

Profesionalno kariero bo zaključil Dejan Nemec, nekdanji član Mure, Domžal in belgijskega moštva Cluba Brugge. Kot sam pravi, je pri slednjem doživel ene izmed najlepših trenutkov svoje kariere, saj je nastopil proti zelo znanim ekipam, kot so Barcelona, Lyon in Anderlecht.

Izkušeni vratar je bil tudi član slovenske reprezentance, s katero je leta 2000 nastopil na evropskem prvenstvu, dve leti kasneje pa tudi na SP.

Na prireditvi se bodo najprej predstavili mladi nogometaši različnih starostnih kategorij, nato bo sledil dvoboj državnih prvakinj ŽNK Teleing Pomurje z novinarji Pomurja, potem pa s pričetkom ob 15.30 srečanje med nogometnimi legendami in prvakom PNL Agroservis Beltinci.

Svoj prihod so že potrdili številni znani nogometaši, ki so zaznamovali slovenski nogomet. Med drugimi bodo prišli Zlatko Zahovič, Marinko Galič, Mladen Dabanovič, Mladen Rudonja, Zoran Pavlovič, Muamer Vugdalič, Damjan Ošlaj, Feri Cifer, Fabijan Cipot in Štefan Škape.