Pot v Kanado vodi prek svetovnih in evropskih prvakinj

Žreb kvalifikacijskih skupin za SP 2015 ni bil naklonjen slovenskim nogometašicam. Čakata jih dvoboja z Nemkami in Hrvaticami.

Objavljeno
16. april 2013 18.28
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V Nyonu so danes izžrebali kvalifikacijske skupine za žensko svetovno prvenstvo leta 2015, ki ga bo 6. junijem in 5. julijem gostila Kanada. Ples kroglic ni bil najbolj naklonjen slovenskim nogometašicam, saj bodo igrale v skupini 1, kjer jim družbo delajo tudi večkratne svetovne prvakinje Nemke (7-krat evropske in dvakrat evropske prvakinje) ter Hrvatice.

»Že pred žrebom sem si želel Nemčijo, to se je uresničilo. Ne igra se vsak dan proti svetovnim in evropskim prvakinjam, to bo nova izkušnja tudi za dekleta. Zanimivo je, da so v naši skupini kar štiri ekipe, ki so nastopile prejšnji mesec na turnirju na Hrvaškem. Velikih neznank ne bo, nekaj več informacij pa bomo morali pridobiti o Severni Irski, ki je danes še ne poznamo,« je žreb ocenil slovenski selektor Damir Rob.

»Skupina je atraktivna. Z ekipami se da igrati. Jasno nam je, da je tu Nemčija razred zase. Veseli smo, ker se bomo lahko enkrat pomerili s tako ekipo. Ostale zasedbe poznamo, Rusinje in Slovakinje smo videli tudi na turnirju v Poreču, s Hrvaško se nam obeta pravi derbi, mala neznanka pa je Severna Irska,« pa je dodala kapetanka reprezentance Anja Milenkovič

Redni del kvalifikacij se začenja 21.9. letos, končal pa se bo 17.9. prihodnje leto. Osem udeleženk svetovnega prvenstva iz Evrope bo znanih 27.11. 2014, ko bodo igrane povratne tekme »play offa«, kjer bo sodelovalo 16 ekip.

Kvalifikacije za SP 2015

Skupina 1:

Nemčija, Rusija, Irska, Slovaška, Slovenija, Hrvaška