Potrjeno: Guardiola v prihodnji sezoni na klopi Cityja

Dosedanji trener Bayerna bo na vročem stolčku pri drugouvrščenem angleškem prvoligašu zamenjal Manuela Pellegrinija.

Objavljeno
01. februar 2016 15.52
J. P.
J. P.

Manchester - Trenutno drugouvrščeni angleški nogometni prvoligaš Manchester City je danes tudi uradno potrdil, da bo v prihodnji sezoni nastopal pod taktirko španskega trenerskega lisjaka Pepa Guardiole, ki bo nemškega prvaka Bayern, h kateremu se je preselil iz Barcelone, vodil le še do konca sezone. Kot so sporočili iz njegovega novega delodajalca, pri katerem bo Španec nadomestil Manuela Pellegrinija, sta se obe vpleteni stráni dogovorili za podpis triletne pogodbe.

»Iz spoštovanja do našega zdajšnjega trenerja in do igralcev smo se odločili novico javno obelodaniti v izogib nepotrebnim medijskim špekulacijam. Manuel, ki popolnoma podpira to odločitev, je v celoti osredotočen na doseganje lastnih ciljev, ki si jih je postavil pred sezono, in uživa našo podporo in spoštovanje,« so v javnem sporočilu zapisali pri Cityju. Za 45-letnega Guardiolo bo to tretji trenerski izziv: z Barcelono je osvojil štirinajst lovorik, dvakrat tudi ligo prvakov, z Bayernom pa pet.

Nekdanji član Cityja De Jong se seli čez lužo

Milano - Nizozemski reprezentant Nigel de Jong pa zapušča evropske zelenice in se seli čez lužo. Po včerajšnjem mestnem derbiju z Interjem je namreč zapustil vrste italijanskega prvoligaša Milana, kariero pa bo vsaj eno leto nadaljeval pri moštvu Los Angeles Galaxy, ki nastopa v ligi MLS, v njem pa bo imel za soigralca med drugimi tudi Otočana Stevena Gerrarda in Ashleyja Cola. Enaintridesetletni zvezni igralec je bil v tej sezoni v nemilosti trenerja Siniše Mihajlovića, ki ga je na igrišče poslal le petkrat, v kadru ga ni bilo niti ob včerajšnji zmagi nad Handanovićevim Interjem s 3:0. Pred prihodom v Lombardijo je De Jong branil barve Ajaxa, HSV in Manchester Cityja.