Prebudil se je tudi Zahović

Nogometaši Maribora so tudi na četrti pripravljalni tekmi v Beleku remizirali, tokrat z Ludogorcem (2:2).

Objavljeno
09. februar 2017 14.57
vidic nogomet
J. P.
J. P.

Belek - Nogometaši Maribora, po jesenskem delu sezone vodilni v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, so tudi četrti prijateljski dvoboj v okviru priprav v Turčiji končali z neodločenim izidom. Po Arsenalu Tuli, BATE Borisovu in Oleksandriji so se brez zmagovalca, z 2:2, razšli še v obračunu z Ludogorcem, za katerega je bila to generalka pred skorajšnjim nadaljevanjem ligaške sezone v Bolgariji in prvim dvobojem šestnajstine finala evropske lige čez natanko teden dni s Københavnom.

Za »vijoličaste« se je dvoboj začel sanjsko, prvič v tem koledarskem letu se je že v peti minuti med strelce vpisal mladi Luka Zahović, ki je kaznoval napako tekmečeve obrambe. Isti igralec je v 31. minuti izsilil najstrožjo kazen, potem ko ga je v kazenskem prostoru odrinil branilec Cosmin Moti, Luka pa je enajstmetrovko uspešno realiziral kar sam. V drugem polčasu je Ludogorec vse sile usmeril v napad, prvič se mu je obrestovalo v 63. minuti, ko je mariborsko mrežo zatresel rezervist Claudiu Keseru, drugič pa v končnici obračuna, ko se je po globinski podaji iz oči v oči z Jasminom Handanovićem znašel Jody Lukoki in zadel za izenačenje.

»Zelo dobro smo stali na igrišču, tekmec pa nas je nekoliko podcenjeval. Ko smo bili v napadalnih akcijah, se v obrambi ni dobro odzval, kar smo dvakrat izkoristili in si pripravili še nekaj priložnosti, tako da bi lahko zadeli še kdaj. V nadaljevanju je Ludogorec pokazal kakovost, individualne sposobnosti in prišel do izenačenja. Poznala se nam je utrujenost po odigranih tekmah in intenzivnih treningih. Pri postavitvi, v kateri igramo, je bistveno, da dihamo kot eno,« je poudaril strelec obeh mariborskih zadetkov.