Pred madridskim derbijem James na operacijo, »out« tudi Ramos

Na tekmi s Sevillo si je James Rodriguez zlomil kost v stopalu, Sergio Ramos pa si je poškodoval stegensko mišico.

Objavljeno
05. februar 2015 11.13
Spain Soccer La Liga
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Pri španskem nogometnem velikanu Real Madridu so bili po sinočnji zmagi nad Sevillo (2:1) v domačem prvenstvu zaskrbljeni zaradi dveh hujših poškodb. Kolumbijski zvezdnik James Rodriguez, ki je bil tudi strelec enega od zadetkov, si je zlomil kost v stopalu. Najboljšega strelca SP v Braziliji čaka operacija in okrevanje do treh mesecev.

Trenerja Carla Ancelottija skrbi tudi zdravstveno stanje branilca Sergia Ramosa. Španski reprezentant je odigral le devet minut dvoboja s Sevillo, nato pa s hudimi bolečinami v stegenski mišici obsedel na klopi. V klubu predvidevajo, da ga v ekipi ne bo tri tedne.

Pri Realu so toliko bolj zaskrbljeni, ker sta poškodbi prišli tik pred sobotnim mestnim derbijem z Atleticom. Zlasti pereča je branilska vrsta. Na tekmi namreč ne bo niti kaznovanega Brazilca Marcela, s poškodbo reber se bori Pepe. A Ancelotti pravi, da se zanaša tudi na mlada Raphaela Varana in Nacha.

Se pa bo v enajsterico po dveh tekmah suspenza vrnil tudi prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo. »Zelo pomembno je, da bo spet z nami. Resda smo tudi brez njega zmagali obe tekmi, a na derbiju bo vsekakor dodana vrednost. Pomemben člen bo tudi zato, ker naše zadnje tekme proti Atleticu niso bile najboljše, to pa moramo spremeniti,« je dejal italijanski trener.