Pri Bayernu optimistični, da bodo dosegli polfinale

Nogometaše Bayerna jutri čaka povratna tekma četrtfinala lige prvakov proti Portu. Nemci so prvo tekmo izgubili z 1:3.

Objavljeno
20. april 2015 14.27
SOCCER-GERMANY/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

München - V bavarskem velikanu Bayernu so bili na današnji novinarski konferenci zelo optimistično razpoloženi pred torkovo povratno tekmo četrtfinala lige prvakov s Portom, na kateri bodo poskušali nadoknaditi dva gola zaostanka (1:3).

Za Bavarce so bile na prvi tekmi usodne številne napake, njihov trener Pep Guardiola pa je prepričan, da bodo pred domačimi gledalci prikazali drugačno igro in izkoristili svoje priložnosti: »V 90 minutah je vse mogoče. Le en korak smo oddaljeni od polfinala lige prvakov in lahko vam obljubim, da bodo igralci izkoristili svoje priložnosti. Ne bomo imeli lahke naloge, vendar sem stoodstotno prepričan, da bomo napredovali,« je pojasnil Guardiola.

Španec ima veliko težav s poškodbami svojih varovancev. Jutri bodo zagotovo manjkali Arjen Robben, David Alaba, Mehdi Benatia in Javi Martinez, tudi Franck Ribery ima le malo možnosti za nastop. Guardiola je zato z veseljem sprejel novico, da se je v ekipo vrnil Bastian Schweinsteiger: »Spet je začel trenirati z ekipo, kar je dobra novica. Za Francka Riberyja nisem prepričan, če bo igral,« je povedal španski trener.

Član nemškega moštva Thomas Müller je opozoril, da Bavarci jutri ne smejo brezglavo napadati: »Igrati moramo pametno in ne brezglavno napadati kot kamikaze. Čutimo pritisk, vendar ta izziv za nas predstavlja nekaj pozitivnega. Sem optimističen. Sicer vam ne morem zagotoviti, da bomo napredovali, vendar sem prepričan, da nam bo uspelo. Domača zmaga z 2:0 ne bi bila senzacija, kajne?«

Porto brez Danila in Alexa Sandra

Portugalski nogometaši so v München pripotovali včeraj popoldne. Danes jih najprej ob 18.30 čaka novinarska konferenca, trideset minut kasneje pa bodo trenirali na zelenici Allianz Arene.

Portugalci so si na prvi tekmi pripravili dobro izhodišče, vendar pa jutri ne bo mogli računati na enako postavo, saj sta kaznovana bočna branilca Danilo in Alex Sandro, tekmo pa bo izpustil tudi poškodovani Cristian Tello, ki je manjkal že na prvem medsebojnem obračunu.

Suarez opozarja na Ibrahimovića

Na drugi tekmi večera bo Barcelona na štadionu Camp Nou gostila Paris Saint-Germain. Izid prve tekme je bil 3:1 za Katalonce.

Trener pariškega moštva Laurent Blanc na povratni tekmi ne bo mogel računati na Thiaga Silvo, Thiaga Motto in Serga Aurierja, v ekipo pa sta se po prestanih kaznih vrnila Marco Verratti in prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović, na katerega je na današnji novinarski konferenci opozoril napadalec Barcelone Luis Suarez:

»PSG ima odlične nogometaše, s katerimi lahko pripravi preobrat. Mednje sodi Zlatan Ibrahimović, za katerega vsi vemo, kaj je dosegel. Vedno je sodil med najboljših pet nogometašev na svetu in je njihov najboljši igralec, dobro ga bomo morali pokrivati. Na prvi tekmi smo si izborili dober rezultat, vendar četrtfinalni dvoboj še ni odločen, še posebej zato, ker je naš nasprotnik neugodni PSG,« je povedal Suarez.