Pri Realu opozarjajo, da so le na polovici poti

Nogometaši Reala po visoki četrtfinalni zmagi nad Galatasarayjem (3:0) še nočejo razmišljati o polfinalu.

Objavljeno
04. april 2013 11.20
SOCCER-CHAMPIONS/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Aktualni španski prvak Real je na včerajšnji prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov s 3:0 premagal turški Galatasaray, a v madridskem moštvu kljub ugodnem položaju pred povratno tekmo ne želijo ničesar prepustiti naključju.

To je kot prvi potrdil trener Reala Jose Mourinho, ki opozarja, da se tudi v nogometu lahko zgodi čudež. »K tekmi smo pristopili zelo resno in spoštljivo do nasprotnika. V obrambi smo bili nekoliko boljši kot v napadu, kjer bi lahko izkoristili več priložnosti in dosegli več golov. Zdaj nas čaka gostovanje v Istanbulu, kjer moramo nastopiti skrajno resno, le tako bomo napredovali v polfinale. Pričakujem borbeno igro domačinov, ki se bodo potruditi po najboljših močeh in si poskušali priigrati zgodovinski rezultat. Zgodovina nogometa je polna čudežev, tako da ne vidim razloga, zakaj ne bi smeli nasprotniki sanjati o napredovanju. Dobro se zavedam, da dvoboja še ni konec, to bom povedal tudi svojim igralcem,« je dejal portugalski trener na klopi Madridčanov, ki se je po tekmi srečal z nekdanjima varovancema Didierjem Drogbajem in Wesleyjem Sneijderjem. »Po koncu dvoboja sem govoril z njima, saj ju zmatram za člana družine. Ne sicer med devetdesetimi minutami tekme, a sta družina.«

Tudi njegov varovanec Sergio Ramos je podobnega mnenja in v Istanbulu pričakue težko srečanje. »Zelo sem zadovoljen z rezultatom prve tekme, a nismo še v polfinalu. Ne smemo razmišljati o tem, da smo si že zagotovili napredovanje, saj bi bilo to nespoštljivo do nasprotnikov. Ti bodo odločilno tekmo igrali pred domačimi navijači, ki jih bodo glasno podpirali, ne glede na poraz s prve tekme,« je dejal Ramos, ki bo zaradi kazni moral izpustiti povratni dvoboj.

Visoka zmaga ni zanesla niti njegovega soigralca, mladega branilca Raphaela Varana. »Izid prve tekme je razveselil celotno moštvo, a ne smemo pozabiti, da smo šele na polovici poti. Na povratni tekmi moramo prikazati solidno igro

Terim: Nismo izkoristili svojih priložnosti

Trener turškega moštva Fatih Terim je bil po porazu nezadovoljen z učinkovitostjo svojih varovancev, ki jih na povratnem srečanju čaka težko delo.

»Na dvoboj z Realom smo se trdo pripravljali, a nismo pričakovali, da bomo prejeli takšne gole, kot smo jih. Priznati moram, da je bil Real dominanten in za to mu je treba čestitati, razlika med ekipama je bila očitna. Za nas je bila usodna neučinkovitost, saj bi lahko dosegli gol ali dva. Moji igralci so se potrudili po najboljših močeh in tako bo tudi na povratni tekmi, vendar je jasno, da je Real bližje polfinalu,« je priznal Terim, ki se bo na drugi tekmi v Istanbulu moral znajti brez kaznovanega prvega strelca moštva Buraka Yilmaza.

Kloppa razočarala neučinkovitost Borussie

Na drugi tekmi četrtfinala lige prvakov je Malaga na domačem igrišču igrala neodločeno proti Borussi iz Dortmunda (0:0).

Gostujoči trener Jürgen Klopp po tekmi ni mogel skrivati razočaranja nad rezultatom, s katerim so lahko bolj zadovoljni v domačem taboru.

»Nismo izkoristili svojih priložnosti, na koncu pa smo morali ostati zbrani, da smo se izognili porazu. Že ob polčasu sem svojim nogometašem dejal, da igrajo odlično, a se morajo bolj potruditi pri zaključevanju akcij, kjer imajo še veliko rezerv. Na prvem dvoboju smo se izognili poškodbam in kaznim, tako da se bomo zdaj poskušali osredotočiti naslednjemu cilju - zmagi na povratni tekmi,« je zaključil Klopp.

Veliko bolj zadovoljni so bili pri Malagi, kar je potrdil njen vratar Wilfredo Caballero. »Čeprav nismo zadeli ali zmagali na domačem igrišču, pa smo lahko zadovoljni, saj je imela Borussia več priložnosti za gol in bi se tekma lahko končala povsem drugače. Na povratni tekmi si bomo poskušali izboriti ugoden rezultat, vendar so nasprotniki izjemno moštvo in bodo tudi v Dortmundu resno ogrožali naš gol.«

Povratni tekmi četrtfinala bosta na sporedu 9. aprila, dan kasneje bosta sledila še druga dvoboja Paris Saint-Germaina in Barcelone ter Juventusa in Bayerna.