Prijateljske tekme: Švedi izgubili v Turčiji, med Italijo in Španijo brez zmagovalca

Na prijateljskih nogometnih tekmah so se Italijani in Španci razšli z izidom 1:1. Zadela sta Insigne in Aduriz.

Objavljeno
24. marec 2016 22.56
Š. Ro.
Š. Ro.

Antalya - Med reprezentančnim premorom je na sporedu nov sklop prijateljskih tekem, ki jo je včeraj v Kopru odigrala tudi Slovenija. Varovance Srečka Katanca zdaj v ponedeljek čaka še obračun s Severno Irsko, ki se je danes merila z Walesom in remizirala z 1:1.

V 60. minuti je Severne irce v vodstvo popeljal Craig Cathcart, izenačil pa je Simon Church z enajstmetrovko, minuto pred koncem rednega dela. Za Valižane ni igral glavni zvezdnik Gareth Bale. Tako Severna Irska kot Wales bosta letos poleti igrala na evropskem prvenstvu v Franciji. Wales bo igral v skupini B skupaj z Anglijo, Rusijo in Slovaško, Severna Irska pa v skupini C skupaj z Nemčijo, Ukrajino in Poljsko.

Švedska nogometna reprezentanca je v Antalyi s Turčijo izgubila z 1:2 (0:1). Za Švedsko, ki se bo v okviru priprav na evropsko prvenstvo 30. maja pomerila s Slovenijo, je edini gol dosegel Andreas Granqvist v 74. minuti. Za Turke je dvakrat zadel Cenk Tosun. V skandinavskem moštvu je sicer manjkal prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović.

Zanimiv je bil tudi obračun dveh velesil, Italije in Španije, ki pa se je prav tako končal brez zmagovalca. Za domače je zadel Lorenzo Insigne, ki je na igrišče vstopil v 51. minuti. Po podaji Emanuela Giaccherinija je zadel v 68. minuti, a Španci so le dve minuti pozneje izenačili, zadel je Aritz Aduriz.

Škotska, še ena of tekmic Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018, ša je na prijateljski tekmi v Pragi z 1:0 odpravila Češko. Edini strelec na tekmi je bil Ikechi Anya v 10. minuti.

Izidi prijateljskih tekem:

Malta - Moldavija 0:0

Ukrajina - Ciper 1:0 (1:0)

Estonija - Norveška 0:0

Danska - Islandija 2:1 (0:0)

Grčija - Črna gora 2:1 (0:0)

Turčija - Švedska 2:1 (1:0)

Wales - Severna Irska 1:1 (0:0)

Italija - Španija 1:1 (0:0)

Češka - Škotska 0:1 (0:1)