Prireditelji SP začeli s prodajo vstopnic

Opoldne se je začela prva faza prodaje vstopnic za ogled svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo prihodnje leto gostila Brazilija.

Objavljeno
20. avgust 2013 15.03
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Zürich - Z Mednarodne nogometne zveze (Fifa) so sporočili, da se je danes opoldne začela prva faza prodaje vstopnic za nogometno svetovno prvenstvo, ki bo trajala do polnoči 10. septembra, na voljo pa bo skoraj milijon vstopnic.

Prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo potekalo med 12. junijem in 13. julijem, bodo v prodajo skupno dali kar tri milijone vstopnic. Po prvi fazi bosta sledila žreba (11. september in 4. november), ki bosta določila, kdo bodo srečni dobitniki vstopnic, ki so razdeljene v dve kategoriji - cenejše so za domačine, dražje pa za preostanek sveta.

Za domače navijače bo najcenejša vstopnica 15 dolarjev, ki jo bodo po takšni ceni lahko kupili študenti, starejši od 60 let in vsi iz siromašnih družin, vsi tuji navijači pa bodo morali za tekme v uvodnem delu prvenstva odšteti med 90 do 175 dolarjev. Najdražje vstopnice bodo za finale na Maracani v Rio de Janeiru, za katere se cene gibljejo med 440 in 990 dolarjev.

Po koncu kvalifikacij za SP in opravljenem žrebu skupin, ko bodo znani vsi udeleženci tekmovanja, bo sledila druga faza prijave za vstopnice, ki bo trajala od 8. decembra do 30. januarja 2014. Tretja faza prodaje bo od 15. aprila do konca SP - 13. julija 2014.