Prosinečki v solzah: Crvena zvezda je in bo vedno bila moj klub

Po 20 mesecih vodenja moštva z Marakane je Robert Prosinečki odstopil z mesta trenerja.

Objavljeno
20. avgust 2012 13.06
Posodobljeno
20. avgust 2012 13.20
NOGOMET
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Beograd - Minuli konec tedna so nogometaši Crvene Zvezde prikazali slabo predstavo proti Radu, ki je kar 25 minut igral z igralcem manj, a na koncu Marakano vendarle zapustil z veliko točko (2:2).

Po koncu tekme se je na udaru kritik znašel trener rdeče-belih Robert Prosinečki, nezadovoljstvo z njegovim delom je izrazilo tudi vodstvo kluba. Nekdanji hrvaški nogometni as se je zato odločil, da danes vodstvu ponudi svoj odstop. Zjutraj je sicer prišel na trening, a je bil le v vlogi opazovalca, kar je presenetilo tudi igralce.

Včeraj je »Žuti« tudi rahlo zamudil na tiskovno konferenco, saj je imel takoj po tekmi sestanek z igralci, skrivnostno pa je napovedal, da bo o drugi novici spregovoril drugič. Vodstvo kluba je po izredni seji potrdilo novico, da so sporazumno prekinili sodelovanje s hrvaškim strategom.

Pred novinarje je stopil tudi sam Prosinečki in v solzah podal razlago: »Govoril bom iz srca. Zavedam se, da je Zvezda največji klub na Balkanu. Mislim sem, da bom lahko pomagal klubu in da imam korekten odnos do vseh. V klubu je velik pritisk, morda celo prevelik. Vse skupaj se je nabiralo dolgo časa, odločitve o slovesu namreč nisem sprejel kar preko noči. Morda sem preveč zaljubljen v Zvezdo, toda mislim, da imamo ekipo za prihodnost. Delal sem pošteno, a so pogovori z vodstvom kluba pokazali, da je najbolje za vse, da končamo sodelovanje. Zvezda je in vedno bo bila moj klub!« Ob tem je tudi zavrnil namigovanja, da beograjsko moštvo zapušča, ker je dobil bolj mikavno ponudbo.

43-letni Prosinečki je vodenje Zvezde prevzel decembra leta 2010, v tem času pa mu je uspelo osvojiti le eno lovoriko, saj je dobil srbski pokal. Po dveh odigranih kolih srbskega prvenstva Crvena Zvezda z eno samo osvojeno točko zaseda skromno 11. mesto.