Prva liga: Abass junak Olimpije, le remi Domžal

Nogometaši Olimpije se z gostovanja v Dravogradu vračajo s polnim izkupičkom, Ankaran so premagali s 3:1. 

Objavljeno
20. avgust 2017 16.52
Posodobljeno
20. avgust 2017 16.52
Nogomet Olimpija - Rudar v Stožicah 12.avgusta 2017 [šport,nogomet,Olimpija,Rudar,Stožice,Ljubljana]
N. Gr.
N. Gr.

Dravograd - Potem ko je Maribor včeraj globoko v sodniškem dodatku osvojil vse tri točke proti Krškemu, je rezultatsko breme na Olimpiji. Ljubljančani bi se z zmago vrnili na vrh lestvice in si priborili izvrstno izhodišče pred bližajočim se derbijem z Mariborom, ki bo prihodnjo nedeljo. 

Po seriji lanskih razočaranj in tudi letošnjemu zgodnjemu izpadu iz Evrope je Igor Biščan vendarle umiril barko in našel pravi recep. Igra Ljubljančanov deluje dobro, napadalci so učinkoviti in tudi serija poškodb zaenkrat ni pustila posledic. Tik pred začetkom tekme z Ankaranom se je poškodoval Nejc Vidmar, bojda naj poškodba ne bi bila resna, a je med vratnicama kljub temu Rok Vodišek. Na klopi je tudi Andrej Vombergar, ki je dobil dovoljenje za nastop in bi se v nadaljevanju lahko predstavil ljubljanskim navijačem, ki so Vombergarja nestrpno pričakovali. 

V prvem polčasu je Olimpija pričakovano prevladovala na sredini, a se je Ankaran zelo disciplinirano branil in prvi polčas se je končal z začetnim izidom 0:0. Takoj na začetku drugega dela je s pravo bombo z roba kazenskega prostora zmaje v vodstvo popeljal Dino Štiglec, a je že nekaj minut zatem izenačil Benny Meledje. 

Nato je na sceno spet stopil razpoloženi Issah Abass in najprej zadel z glavo za vodstvo, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa s svojim drugim zadetkom potrdil zmago s 3:1. Olimpija se je vrnila na vrh lestvice, navijače pa lahko veseli tudi debi Andreja Vombergarja. Argentinec slovenskih korenin sicer v 13 minutah na igrišču še ni pokazal prav veliko, a je že njegov vstop v igro lahko razlog za veselje navijačev zmajev, o njegovi kvaliteti pa bomo lahko sodili čez nekaj kol. 

Ankaran Hrvatini - Olimpija 

»Bili smo nervozni, nismo našli pravih rešitev, preveč smo hiteli in tudi Ankaran se je dobro branil. V drugem polčasu smo vendarle začeli nekoliko bolj mirno in na koncu tekmo pripeljali h kraju z zmago, moramo biti zadovoljni,« je predstavo Olimpije ocenil trener Igor Bišćan.

Le remi Domžal in Aluminija

Po evropski pravljici v Stožicah se je vodstvo domžalskega kluba odločilo, da gledalcem omogoči prost vstop na prvenstveno tekmo z Aluminijem, a tudi to ni privabilo občinstva ob Kamniško bistrico, saj je dobršen del tribun še vedno sameval.

Trener Simon Rožman je v igro poslal večinoma rezerviste, a se to na začetku ni poznalo, saj je Alen Ožbolt z dvema zadetkoma do 27. minute poskrbel za lepo vodstvo domačinov. Zaostanek Aluminija je znižal Žiga Škoflek, izenačil pa Marko Nunić deset minut pred koncem tekme.

Domžale so napadale zmago, a je bil pritisk v končnici jalov in ostalo je pri izidu 2:2. Po manj kot četrtini prvenstva tako Domžalčani za vodilnim dvojcem Maribor - Olimpija zaostajajo že za velikih sedem točk. 

Domžale - Aluminij

Lestvica PLTS