Prva liga: Domžalčani nadaljujejo zmagovito, prve točke Celjanov

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige so Domžalčani z 2:0 premagali Zavrč, Celjani pa s 3:0 Krko.

Objavljeno
01. avgust 2014 21.55
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ptuj - Nogometaši Domžal na prvih treh tekmah prve slovenske nogometne lige še niso prejeli zadetka in po zmagi nad Zavrčem z 2:0 krepko zavzeli vrh lestvice. Vodijo z devetimi  točkami in za razliko od Mariborčanov, ki jim sledijo, še nista prejeli gola.

Domžalam sta tretjo zmago zagotovila Benjamin Morel v 44. in rezervist Aladin Šišić v 91. minuti.

Zavrč tudi prve domače tekme v tej sezoni ni odigral na svojem štadionu - na Halozah prenavljajo tribuno, zato so gostovali na Ptuju. Tam so gledalci v prve pol ure gledali izenačeno tekmo, nekoliko več so sicer bili pri žogi Domžalčani, ki pa več kot strela Žana Majerja z velike razdalje niso zmogli. Nato se je igra le nekoliko bolj razživela, toda poizkusi Dorisa Kelenca na domači ter Žana Majerja in Rudija Požega Vancaša na gostujoči strani niso obrodili sadov.

Novo priložnost je v 39. minuti zapravil Joshua Parker, ki je sprejel podajo Majerja, se sam znašel pred vratarjem Zavrča, toda Marko Ranilović je bil na mestu. Nato pa so gosti le zadeli. Erik Janža je podal iz kota, debitant Benjamin Morel pa je žogo poslal v levi spodnji kot.

Domači so v drugi polčas krenili bolj napadalno. Po uri igre je Dino Kresinger z glavo meril v spodnji desni kot, z obrambo pa se je izkazal Nejc Vidmar. Dve minuti kasneje je gostujoči protinapada zaključil Parker, z roba kazenskega prostora pa je žogo poslal mimo leve vratnice. Igralci Zavrča so imeli žogo več v svojih nogah, a so Domžalčani dobro stali v obrambi in jim zaprli vse poti do gola. Vztrajnost se jim je obrestovala v 91. minuti, ko je nespretnost domače obrambe izkoristil rezervist Aladin Šišić in postavil končni rezultat.

Prve točke Celjanov

Celjani so bili po dveh kolih še brez točke in na dnu prvenstvene lestvice, Krki in nekdanjemu trenerju Milošu Rusu pa vendarle vzeli maksimalen izkupiček. Korak proti zmagi sta v prvem polčasu naredila Benjamin Verbič in Valon Ahmedi, Blaž Vrhovec je v drugem polčasu le še potrdil tri točke.

Domači so oblegali gol Krke, vendar številni streli niso našli cilja, Novomeška obramba je zdržala do 30. minute, nato pa klonila še drugič. Akcijo Mihe Zajca in Gregorja Bajdeta je zaključil razpoloženi Valon Ahmedi. Gosti so sicer že pred tem pripravili nekaj strelov, ki niso bili posebej nevarni, še najbolj je vrata tekmecev ogrozil Josip Fuček v 35. minuti, Matic Kotnik pa se ni pustil premagati. Ta nogometaš je še enkrat zapretil tri minute pred koncem prvega polčasa, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Krka je v drugi polčas začela bolj pogumno, prvi strel pa so si pripravili Celjani. Ahmedi je dobro preigraval, a je strel je ustavil Matko Obradovič. V 56. minuti je s prostega strela meril Krkin Tomislav Jurič, Kotnik pa je žogo poslal v kot. Celjski vratar je bil na mestu tudi pet minut kasneje, ko je ustavil strel Fučka. Tekma se je nato znova razživela.

Domača zasedba je bila v 69. minuti blizu novemu golu. Ahmedi je znova preigraval, našel Danijela Miškiča, ki pa je zadel vratnico. V 75. minuti je nevarno streljal Gregor Bajde, v 80. pa za goste Jurič. Tri minute kasneje je Fuček znova zapretil, bil pa malenkost premalo natančen. V naslednjem napadu so domačini oblegali Krkin gol, gostujoča obramba je slabo posredovala, Blaž Vrhovec pa je žogo potisnil v gol ter zapečatil usodo Novomeščanov.

Novomeščani v gosteh niso slavili na zadnjih devetih tekmah.

1. SNL, 3. kolo:

Zavrč - Domžale 0:2 (0:1)

Mestni stadion Ptuj, gledalcev 1000, sodniki: Jug (Tolmin), Praprotnik (Ljubljana), Kovačič (Preserje).

Strelca: 0:1 Morel (44.), 0:2 Šišić (91.).

Zavrč: Ranilović, Težak, Datković, Kristić, Kurbus, Kelenc (od 63. Matjašič), Dugolin, Cvek, Šafarić, Smrekar (od 46. Antolek), Kresinger.

Domžale: Vidmar, Janža, Horić, Korun, Husmani, Majer (od 70. Jelar), Požeg Vancaš (od 86. Kous), Skubic, Morel (od 46. Šišić), Živec, Parker.

Rumena kartona: Cvek; Požeg Vancaš

Rdeč karton: /.

Celje - Krka 3:0 (2:0)

Arena Petrol, gledalcev 700, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec), Rojko (Logatec).

Strelci: 1:0 Verbič (3.), 2:0 Ahmedi (30.), 3:0 Vrhovec (84.).

Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Krajcer, Vidmajer, Vrhovec, Zajc (od 55. Miškič), Ahmedi, Verbič (od 71. Gobec), Bajde, Sunny (od 60. Žurej).

Krka: Obradovič, Žugelj (od 46. Kramarič), Fuček, Jurić, Mojstrovič (od 46, Rašič), Ihbeisheh, Diallo, Dežmar, Perić, Carević (od 62. Novosel), Kastrevec.

Rumeni kartoni: Jurič, Fuček, Novosel, Dežmar; Miškič

Rdeč karton: /.