Prva liga: Domžale v zadnji sekundi do zmage, šest golov Maribora

Maribor je v 3. kolu 1. SNL premagal Luko Koper s 6:1, Domžale so z 2:1 ugnale Gorico, Rudar pa Celje z 1:0.

Objavljeno
27. julij 2013 21.57
NOGOMET
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Maribor - Potem ko so Mariborčani v sredo v Ljudskem vrtu dobro opravili svojo »evropsko« nalogo in napredovali v 3. kolo kvalifikacij za ligo prvakov, so se na domačem terenu v 3. kolu prve slovenske nogometne lige veselili še ene velike zmage. Kopru so zabili kar šest golov in zmagali s 6:1.

Državni prvaki so v tretji minuti prišli do kota, iz katerega je podal Damjan Bohar. Do žoge je na dobrih petih metrih prišel Jean-Philippe Mendy in zatresel mrežo kluba, za katerega je nastopal lansko sezono. V 39. minuti  je Bohar je potegnil na koprsko polovico, podal do Alena Ploja, ki je streljal z roba kazenskega prostora, žogo je izbil Matic Reja, a je ta prišla do Boharja, ki priložnosti ni zapravil.

Visoko zmago vijoličastih sta v drugem polčasu napovedala zadetka Matica Črnica. Ta je v 47. minuti z leve strani roba kazenskega prostora z natančnim strelom zadel Nenezićev nasprotni kot. Devet minut kasneje je Bohar izpeljal akcijo po desni strani, žogo poslal v sredino, kjer je Črnic neovirano zadel za vodstvo s 4:0.

Na 5:0 je povišal Agim Ibraimi. Domen Črnigoj je v kazenskem prostoru podrl Aleša Mejača, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je Ibraimi zanesljivo izvedel. Koprčani so častni zadetek dosegli v 76. minuti, ko je Ivica Guberac na levi strani s približno 25 metrov izvajal prosti strel. Žoga je po tleh šla mimo vseh, presenetila mariborskega vratarja in se od leve vratnice odbila v mrežo. Ibraimi je v 87. minuti postavil piko na i visoki zmago.

Domžale v zadnji sekundi

Na tekmi v Novi gorici so gledalci vse tri gole videli šele v zadnjih minutah srečanja. Dve minuti do konca rednega dela je Darko Zec  podal pred vrata Gorice, odbito žogo pa je prestregel Igor Banović, ki je zadel neubranljivo po sredini gola za vodstvo z 1:0.

Četrti sodnik Roberto Ponis je tekmo podaljšal za tri minute, kar so izkoristili Novogoričani, ki so z globinsko podajo na desni strani kazenskega prostora Domžal našli osamljenega N'diaya. Ta je s strelom v dolgi kot na veselje domačih navijačev premagal nemočnega vratarja gostov za 1:1. A veselje ni trajalo dolgo, saj so v zadnji minuti sodnikovega dodatka Domžalčani odločno krenili v zadnji napad na tekmi. Po podaji z desne strani je bil na drugi vratnici povsem sam Aleks Pihler. S strelom iz voleja je premagal vratarja Alexa Cordaza in odločil tekmo v prid gostov.

Celjani še brez točke

Celjani še naprej ostajajo brez osvojene točke v državnem prvenstvu in na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Po porazu proti Zavrču prejšnji konec tedna so tokrat izgubili še lokalni derbi z velenjskim Rudarjem, ki ga je v 55. minuti odločil Mate Eterović. Rudar je prišel do druge letošnje zmage, ob enem porazu je zdaj s šestimi točkami na drugem mestu.

Maribor - Luka Koper 6:1 (2:0)

* Ljudski vrt, gledalcev 2200, sodniki: Perić (Kranj), Kokolj (Škofljica), Ajdovec (Kranj).
* Strelci: 1:0 Mendy (3.), 2:0 Bohar (39.), 3:0 Črnic (47.), 4:0 Črnic (56.), 5:0 Ibraimi (72./11-m.). 5:1 Guberac (76.), 6:1 Ibraimi (87.).
* Maribor: Handanović, Mejač, Potokar, Mevlja, Trejkovski, Dervišević (od 66. Ibraimi), Mertelj, Črnic, Bohar (od 64. Dodlek), Ploj, Mendy (od 74. Fajić).
* Luka Koper: Nenezić, Rožič Mavrič, Blažič, Reja, Guberac, Črnigoj (od 75. Ivetić), Čovilo, Palčič, Lotrič (od 69. Šturm), Pučko, Galešič (od 60. Štulac).
* Rumeni kartoni: Reja.
* Rdeč karton: /.

Gorica - Domžale 1:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 550, sodniki: Skomina (Koper), Žunič (Kranj), Pavlič (Laze v Tuhinju).
* Strelci: 0:1 Banović (88.), 1:1 N'diaye (90.), 1:2 Pihler (90.).
* Gorica: Cordaz, Celcer, Vetrih (od 81. Jakovljević), Širok, Coda, Lapadula, N'diaye, Vanzo (od 51. Aguilar), Kavčič, Jogan, Bazzoffia.
* Domžale: Vidmar, Skubic, Ljubović, Zec, Božović, S. Vuk (od 60. Vancaš), Mijić (od 60. G. Vuk), Parker, Janža, Gabrić (od 79. Pihler), Banović.
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeč karton: /.

Celje - Rudar Velenje 0:1 (0:0)

* Arena Petrol, gledalcev 750, sodniki: Žganec, Praprotnik (oba Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelec: 0:1 Eterović (55.).
* Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec, Jugović, Zajc, Kolman, Žagar Knez (od 60. Srdić), Žurej, Bajde (od 66. Jovanović).
* Rudar Velenje: Rozman, Jahić (od 78. Dedić), Kašnik, Knezović, Jeseničnik, Radujko, Rotman, Bratanović (od 86. Rošer), Črnčič, Firer, Eterović (od 74. Klinar).
* Rumeni kartoni: Črnčič, Jahić, Bratanović, Radujko; Jugović, Žitko.
* Rdeč karton: /.